Muğla’da veterinerlik hizmetleri yasak dışında

Muğla’da veterinerlik hizmetleri yasak dışında
Sokağa çıkma yasağıyla getirilen nöbetçi veterinerlik uygulamasının, Muğla’da hayvan popülasyonunun yoğun olduğu ilçelerde yetersiz gelmesi üzerine...

Sokağa çıkma yasağıyla getirilen nöbetçi veterinerlik uygulamasının, Muğla’da hayvan popülasyonunun yoğun olduğu ilçelerde yetersiz gelmesi üzerine AK Parti Muğla Milletvekili Mehmet Yavuz Demir’in talebiyle İl Hıfzısıhha Kurulu, veterinerlik hizmeti verenleri yasak kapsamı dışında bıraktı.

Neval Çolak

Ak Parti Muğla Milletvekili Mehmet Yavuz Demir’in talebiyle, İl Hıfzısıhha Kurulu, veterinerlik hizmeti verenleri yasak kapsamı dışında bıraktı. Muğla’daki evcil, büyükbaş ve küçükbaş hayvan sayısı göz önüne alınarak nöbetçi veteriner hekimler dışında, acil durumlar için diğer veteriner hekimler de görev yapacak.

Muğla’nın da içinde bulunduğu 31 büyükşehirde sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinin ardından Ak Parti Muğla Milletvekili Mehmet Yavuz Demir’in girişimleri sonucu, Muğla’daki evcil, büyükbaş ve küçükbaş hayvan sayısı göz önüne alınarak nöbetçi veteriner hekimler dışında, acil durumları için diğer veteriner hekimlerin de görevlerini yerine getirebilmesine, sokak hayvanları beslemesi yapan kişilerin daha önceden de bu işi yapmış olmaları kaydıyla besleme yapabilmelerine olanak tanındı.

Bu haber toplam 796 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.