Muğla’da Yapılan En Kapsamlı Spor Turnuvavası

Muğla’da Yapılan En Kapsamlı Spor Turnuvavası
Muğla’da yapılan en kapsamlı turnuva olan ‘8 Yaş Tenis Şenliği’ne 100 den fazla sporcu katıldı.  Muğla Gazeteciler Cemiyeti’nin kuruluşunun 30. Yıl münasebeti ile ‘8 Yaş Tenis Şenliği’ Muğla Menteşe Kışla mevkiinde...

Muğla’da yapılan en kapsamlı turnuva olan ‘8 Yaş Tenis Şenliği’ne 100 den fazla sporcu katıldı.  Muğla Gazeteciler Cemiyeti’nin kuruluşunun 30. Yıl münasebeti ile ‘8 Yaş Tenis Şenliği’ Muğla Menteşe Kışla mevkiinde ki Muğla Tenis Kulübünde gerçekleştirildi. 2 gün sürecek olan şenlik müsabakalarla start aldı.

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün ve Muğla Tenis Kulübü’nün ev sahipliği yaptığı Muğla Gazeteciler Cemiyeti’nin kuruluşunun 30. Yıl münasebeti ile ‘8 Yaş Tenis Şenliği’ Muğla Menteşe Kışla mevkiinde ki Muğla Tenis Kulübünde gerçekleştirildi. Etkinliğe İl Jandarma Komutan Yardımcısı Kıdemli Albay Ergün Cebeci, Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, Muğla Gazeteciler Cemiyet Başkanı Süleyman Akbulut, sporcu çocuklar ve aileleri katıldı.  Gazeteciler Cemiyet Başkanı Süleyman Akbulut; “Bu yıl ilimizin en köklü meslek kuruluşu olan Muğla Gazeteciler Cemiyeti’nin 30. Kuruluş yıldönümünü kutluyoruz. Biz de bu köklü cemiyetin son dönem yönetim kurulunu oluşturan kişiler olarak inanın bu gururu sizlerle paylaşmak istedik. Bu yolda da farkındalık yaratan bir dizi etkinlikler düzenlemek istedik. Tabi geçmişte de serde sporculuk olduğundan daha çok bu farkındalığı sportif müsabakalarla yerine getirelim istedik. Ve bunu da her şeyden önemlisi çok önem verdiğimiz, gençliğe önem veriyoruz küçük kardeşlerimize önem veriyoruz ve bugün Muğla ilinde tenis gibi meşakkatli bir spor dalında bu kadar ilgiyle sporcuyu bir arada görmek, küçük yaşta görmek bizleri mutlu etti. Bu anlamda da öncelikle velilerimize, küçük kardeşlerimize bu fırsatı tanıdıkları ve destekledikleri için çok teşekkür ediyorum, kutluyorum. Önümüzdeki aydan itibaren bir dizi gerek satranç ve ilimizde çok önemli bir organizasyon olan kriteryum bisiklet yarışlarını da ev sahipliği yapacağız. Ve yıl boyu cemiyetimizin 30. kuruluş yıldönümünü farkındalık yaratan etkinliklerle kamuoyuna sunmaya çalışacağız. Ama bana göre bugün ilimizde ilk defa böylesine önemli ve büyük bir organizasyon gerçekleşiyor ‘8 Yaş Tenis Şenliği’nde, bu kategoride. Bu anlamda gururluyuz. En büyük farkındalığı yaratacağına inanıyoruz. Bizim çalışmalarımızda bizlere destek veren başta İl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze, sevgili tenis kulübü başkanım Seyhan Hep’e ve beraberinde hem cemiyetimiz üyesi olup bu etkinliklerin koordinasyon görevini gerçekleştiren İlker Cömert’e teşekkür ediyorum. Bunun yanı sıra bizden desteklerini esirgemeyen Muğla Valiliğimiz başta olmak üzere İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz, İl Gençlik Spor Müdürlüğümüz, Kaymakamlığımız, Büyük Şehir Belediye Başkanımız, Menteşe Belediyemiz ve katkı sağlayan tüm kamu kuruluşları ve kişilere çok teşekkür ediyorum. Arzumuz küçük kardeşlerimizin ilerde tenis sporunda çok önemli bir yerde Türkiye’mizi temsil eden nitelikte sporcular olması yönünde olacak. Bu yönde de şenlik havasında geçecek bu iki günlük müsabakalarda da her birine başarılar diliyorum.” Dedi.

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman ; “Bizler gerek kamu kurumları gerek sivil toplum örgütleri olarak devamlı suretle toplumun ileriye gitmesi gençlerimize imkân ve fırsatların tanınmasıyla alakalı hep birlikte çalışma yaptığımız zamana daha büyük güce ve önemli hedeflere ulaştığımızı hep birlikte görüyoruz. Dolayısıyla çok büyük bir ihtiyacı ve hizmeti yerine getiren basın toplumun gerçekleri anlamasına, öğrenmesine ve zaman zaman hayatlarını da tehlikeye atarak, riskleri üzerine alarak görev yapan kardeşlerimizin oluşturmuş olduğu bu cemiyet 30. Yılını kutluyorum. Bu 30. Yılın anlamlı şekilde kutlanması için değerli başkanımız farkındalık çalışmaları oluşturdu. Bunların gençlik ve spor üzerinden olması bizi ayrıca mutlu etti. Birçok paylaşımın bir araya gelmesi toplumumuzun da en büyük ihtiyacı olan birlik ve beraberlik duygularının ortaya çıkması ve sürdürülebilir olması anlamında yapmış olduğunuz desteğe teşekkür ediyorum. Çok kıymetli ailelerimiz, geleceğimizin teminatı dediğimiz gençlere bu sağladığınız güzel imkânlar için ayrıca teşekkür ediyorum. Vatanı ve milletini seven, çalışkan, üretken ve her türlü bağımlılıktan uzak bir gençlik hedefimiz.  Onun içinde emek sarf etmemiz, çalışmamız hep birlikte bir şeyler ortaya koymamız gerekiyor. Bu amaca hizmet ettiği için, bağımlılıkla mücadele ve geleceğe yatırım hizmetidir. O anlamda da ben ayrıca teşekkür ediyorum ve nice 30 yıllara diliyorum.” Dedi.

Etkinlik katılımcı sporcuların maç müsabakalarıyla devam etti. Sinem Karakaya

Bu haber toplam 344 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.