Muğla’dan Denizli’ye başarı hikayesi

Muğla’dan Denizli’ye başarı hikayesi
12 yaşında spor hayatına Ege Yıldızları’na başlayan Burak Duman, şimdilerde Denizli Güney Cavidil Spor Kulübü’nde antrenörlük görevini yürütüyor.Sinem...

12 yaşında spor hayatına Ege Yıldızları’na başlayan Burak Duman, şimdilerde Denizli Güney Cavidil Spor Kulübü’nde antrenörlük görevini yürütüyor.

Sinem Korkmaz

12 yaşında Ege yıldızları Spor Kulübü’nde spor hayatına hokey ile başlayan Burak Duman, şimdilerde Denizli Güney Cavidil Spor Kulübü’nde antrenörlük görevini yürütüyor. Muğla Ege Yıldızları , Yatağan Olimpik ve Muğla Gençlik ve Spor Kulübü takımları Süper Lige yükselirken yanında hep Burak Duman’ın olduğunu dile getiren Baş Antrenör Serkan Şen, “Burak ile gurur duyuyorum” dedi.

Serkan Şen, “ Burak yanımıza geldiğin de henüz 12 yaşındaydı. Spor hayatı hokey ile başlayan Burak, başarısına başarı katarak ilerledi bu yolda. Muğla Ege Yıldızları , Yatağan Olimpik ve Muğla Gençlik ve Spor Kulübü takımları Süper Lige yükselirken,  gerek yardımcı antrenör olarak gerekse sporcu olarak Burak hep yanımızdaydı. Tabi bu başarıları sonuçsuz kalmadı ve Denizli Güney Cavidil Spor Kulübü’nden teklif geldi. Burak başarısının karşılığını aldı ve Denizli’de baş antrenör oldu” dedi.

DAVULLU ZURNALI ANTRENMAN

“Burak teklif sonrası hikayesini ‘aldım elime valizimi yollara düştüm’ diyerek anlatıyor. Kısaca anlatayım. Burak, Denizli’nin en küçük ilçelerinden Güney’in bin kişilik nüfusu olan Eziler köyüne gidiyor. Orada köyün okulunun beden eğitimi öğretmeni Suat Arı ile tanışıyor. Hoca hokey takımı kurmuş fakat takım herhangi bir yarışmaya daha önce katılmamış. Burak bu dönemlerde köyde çok sevilmiş ve köy halkı Burak’a dayalı döşeli bir ev vermiş, kira istememişler. Bu iyiliklere Burak kayıtsız kalmamış ve köyün çocuklarını gece gündüz demeden çalıştırmış. Köye başarı getirmek için. Köy halkıda antrenmanları izleyip takımı desteklemiş hatta bazı maçlara davullu zurnalı gitmişler. 1 yıl gibi bir süre içerisinde köyün U14 hokey kız takımı Türkiye 4’üncüsü oldu. Başarıya köy halkı o kadar sevinmiş ki takıma köyün girişinde davullu zurnalı, havai fişeklerle karşılama yapılmış. Muğlalı Burak Duman hocamız Denizli’de 1 yıl içerisinde köy takımına 3 farklı kategoride Okul Sporlarında Denizli Şampiyonluğu, erkek takımı U14  Grup 3’lüğü, kız takımı U14 Türkiye 4’lüğü kazandırdı. Aynı zamanda 1 sporcusu da milli yakım kampına seçildi. Burak hocamızın başarıların devamını diliyorum” dedi.

Bu haber toplam 909 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.