Muğla’dan İki Lise Avrupa Yolunda

Muğla’dan İki Lise Avrupa Yolunda
SİNEM KARAKAYA- Muğla’nın Menteşe İlçesi’nde bulunan Şehit Ziya İlhan Dağdaş Mesleki Teknik Anadolu Lisesi ve Zübeyde Hanım Mesleki Teknik Anadolu...

SİNEM KARAKAYA- Muğla’nın Menteşe İlçesi’nde bulunan Şehit Ziya İlhan Dağdaş Mesleki Teknik Anadolu Lisesi ve Zübeyde Hanım Mesleki Teknik Anadolu Lisesi ortak işbirliğinde hazırlanan Türkiye Ulusal Ajansı tarafından onaylanan ve Avrupa komisyonu tarafından hibelendirilen ‘Sosyal Media İle Gerçekten Sosyal Miyiz’ (Are We Realy Social With Social Media) Erasmus projesinin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

‘Sosyal Media İle Gerçekten Sosyal Miyiz’ (Are We Realy Social With Social Media) Erasmus projesi’nin tanıtım toplantısı Şehit Ziya İlhan Dağdaş Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleşti. Toplantıya İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Öğütveren, Okul Müdürleri, proje paydaşları ve öğrenciler katıldı.

Avrupa Birliği destekli projede 10 Şehit Ziya İlhan Dağdaş Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nden, 10 Zübeyde Hanım Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nden toplamda 20 öğrenci, 26 öğretmen iki yıl boyunca yurtdışında yapılacak etkinliklere katılacak. İki yıl sürecek bir Erasmus programı olan projede öğrenci ve öğretmenler Avrupa’daki meslektaşları ve öğrencilerle çeşitli çalışmalar yürütmek için buluşacak.

Projede, faaliyetleri ile sosyal medyanın aşırı kullanımı hakkında farkındalık oluşturmak, öğrencileri alternatif zaman geçirme yolları hakkında bilinçlendirmek, bağımlılığı azaltıcı etkisi olduğu araştırma sonuçları ile tescil edilen dijital yeterlilikleri geliştirmek, dil becerilerini ilerletmek, farklı kültürlerle iletişim kurmak, AB vatandaşlığı bilincini kazandırmak hedefleniyor.

Sosyal medyanın aşırı kullanımı, alternatif zaman geçirme yolları ve dijital yeterliliklerin geliştirilmesi temel amaçlarına sahip olan projenin, Hırvatistan, Letonya, Estonya ve Polonya olmak üzere dört ortağı bulunuyor.

Güzel bir proje için bir araya geldiklerini belirten İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Öğütveren; “Proje önemli çünkü iki meslek lisemizin iş birliğinde olan bir proje. Projenin konusu da güzel. Sosyal medya bizi her şeyden uzaklaştırıyor. Sosyal medya günümüzde çok önemli. Amerika’dan atılan bir tweet burada gündemi değiştirebiliyor. Bağımlı olacaksak sosyal medyada bağımlı olmayalım. Bağlı olacaksak birbirimize bağlı olalım. Kaynaşalım, bir olalım. Bu projeyi iyi değerlendirmenizi diliyorum. Hayırlara vesile olmasını diliyorum. Sonuçların sizler için büyük değişimler getirmesini bekliyorum.” dedi.

Projenin ortağı olmaktan gurur duyduğunu dile getiren Zübeyde Hanım Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Muhammed Deniz Solmaz; “ Proje için emeği geçen herkese teşekkür ederim. İnşallah bu proje önce okulumuzda sonra okulunuzda sonra ilimizde ve sonra Türkiye’mizde hayırlara vesile olur.” şeklinde konuştu.

Şehit Ziya İlhan Dağdaş Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hamit İzdaş ise; “ Her zaman yaptığımız işin bir amacı olduğuna inandım. Bu projenin koordinatörü olmaktan gurur duyuyorum. Ülkemiz sosyal medya kullanımında 2. Sırada. Bu durum dünya genelinde bir problem. Teknoloji bağımlılığı bizi daha mı zeki yapıyor, daha mı mutlu yapıyor? Bunu dengelemek zorundayız. Eğitimciler olarak bizde proje kapsamında sosyal medyanın kötüye kullanılması konusunda farkındalık yaratmak, dijital yetkinlikler konusunda öğrenciler ve bireyleri yetkinleştirmek ve alternatif zaman geçirme yollarını keşfetmeyi amaçlıyoruz. Kültür alışverişi olacak olan projede karşılıklı öğrenme yöntemiyle güzel bir çalışma yapacağız. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.” dedi.

Konuşmaların ardından iki okulun irtibat kişileri Mutlu Altay, Süleyman Halil Temel ve Ömür Uysal tarafından proje tanıtılmasıyla toplantı son buldu.

Bu haber toplam 1008 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.