Muğlalı gençler E-spor da yarışacak

Muğlalı gençler E-spor da yarışacak
Online oyunlar üzerine kurulu bir spor dalı olan E-Spor Elektronik spor, dünyanın dört bir yanından kişilerin internet aracılığıyla buluşup oyun oynayabileceği...

Online oyunlar üzerine kurulu bir spor dalı olan E-Spor Elektronik spor, dünyanın dört bir yanından kişilerin internet aracılığıyla buluşup oyun oynayabileceği ya da belli zamanlarda düzenlenen uluslararası büyük elektronik spor organizasyonları aracılığıyla dünyanın farklı yerlerinden gelen insanların buluşup, oyun oynayabilecekleri bir spor olarak tanımlanıyor.

Spor Servisi

Son zamanlarda gençler arasında bir hayli rağbet gören E-Spor da Muğla önemli bir turnuvaya hazırlanıyor. TM Sportif Organizasyon Karya Gençlik Spor Kulübü işbirliğinde organize edilen LEQGUE OF LEGENDS TURNUVASI, 27 Ağustos’ta Dialog İnternet Cafe de gerçekleştirilecek. Organizasyonu gençlerin bu oyunlara olan ilgisi nedeni ile planladıklarını belirten TM Sportif Organizasyon Genel Direktörü Tuğberk Maviş, amacımız gençlerimizin keyifli zaman geçirmesi hem de e sporda kendilerini geliştirmesi dedi.  Diğer spor müsabakalarındaki gibi e-Spor müsabakalarında da kişiler veya takımların karşı karşıya geldiğini belirten Maviş, gençlerin çeşitli yeteneklerinin konuşacağı, oyunu izlemesi ve yapması keyifli bir ortam oluşturur.  Diğer sporlardaki gibi hem fiziksel hem de zihinsel çaba ve beceri gerektirir. Bu bakımdan son derece önemli olduğunu belirtti.

Turnuvaya katılmak isteyen gençlerin, www.tmsportif.org adresinden başvurmaları yada 0 534 692 80 70 nolu telefona başvurmaları gerekiyor.

E-SPOR NASIL ORTAYA ÇIKTI?

E-Spor’un doğuşu aslında sandığınızdan çok daha eskilere dayanmaktadır. 70’li ve 80’li yıllarda atari salonlarının yaygınlaşmasıyla gençlerin birlikte oyun oynayıp rekabet ederek sosyalleşmesi e-Spor’un kökenini oluşturmaktadır. Kişisel bilgisayarların evlere kadar girmesi, internetin yaygınlaşması ve çeşitli rekabetçi oyunların ortaya çıkmasıyla günümüzde e-Spor hızla gelişmekte ve yayılmaktadır.

Günümüzde ulusal ve uluslararası birçok e-Spor turnuvası düzenlenmektedir. Bu turnuvalar oyunculara rekabet edecekleri profesyonel bir ortam sağlayarak elektronik spor ve sporcu kavramlarının gelişmesi ve yaygınlaşmasına büyük katkı sağlamıştır. Her geçen gün düzenlenen resmi ve özel turnuvaların sayısı ve bu turnuvalara gösterilen ilgi artmakta, buna bağlı olarak da e-Sporcuların bunu profesyonel bir meslek olarak icra etmesinin önü açılmaktadır. Artık e-Spor turnuvaları milyon dolarlara varan ödüllerle ve binlerce izleyicinin arenalarda, yüz binlercesinin ise internet üzerinden yapılan canlı yayınlarda takip ettiği büyük etkinlikler haline dönüşmüştür. E-Spor’un farklı alanlarında faaliyet gösteren ve çeşitli firmalarla sponsorların çatısı altında toplanan yüzlerce e-Spor kulübü kurulmuş ve bu kulüpler tıpkı bir spor kulübü gibi düzenli antrenman yapmakta, çeşitli lig ve turnuvalarda yarışmakta ve gerektiğinde transfer yaparak kadrolarını güçlendirmekteler. Ayrıca dünyanın çeşitli ülkelerinde e-Sporcular artık sporcu olarak sayılarak sporcu lisansı almaya başlamışlardır. Türkiye de 2014 yılı itibariyle lisans veren ülkeler arasına katılmıştır.

Bu haber toplam 1208 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.