MUĞLALI GÜREŞÇİ ASKİ SPOR KULÜBÜ’NDE

MUĞLALI GÜREŞÇİ ASKİ SPOR KULÜBÜ’NDE
Milas Mehmet Güçlü Güreş Eğitim Merkezi’nde spor hayatına devam eden, Muğlalı Milli Güreşçi Mert Çelik (17), ASKİ Spor Kulübü’ne transfer oldu.Milas Mehmet Güçlü Güreş Eğitim Merkezi’nde spor hayatına devam 17 yaşındaki...

Milas Mehmet Güçlü Güreş Eğitim Merkezi’nde spor hayatına devam eden, Muğlalı Milli Güreşçi Mert Çelik (17), ASKİ Spor Kulübü’ne transfer oldu.

Milas Mehmet Güçlü Güreş Eğitim Merkezi’nde spor hayatına devam 17 yaşındaki Muğlalı Milli Güreşçi Mert Çelik, ilkokul 5’inci sınıftan bu yana güreş branşında başarılara imza atıyor.

İlk kez ilkokul 5’inci sınıfta yapılan güreş eğitim merkezi seçme müsabakalarına katılarak Milas Mehmet Güçlü Güreş Eğitim Merkezi’ne katılmaya hak kazanan Çelik, güreş ve okul eğitimlerine Milâs’ta devam etti.

Mert Çelik, 2018 yılı okullar arası Türkiye Güreş Şampiyonası Grekoromen Stil 74 Kiloda şampiyon olarak Türkiye 1’incisi oldu. 2019 yılı U-15 Türkiye Güreş Şampiyonası Grekoromen Stil 80 Kiloda şampiyon olarak Türkiye 1.cisi oldu ve Türkiye Güreş Milli Takımı’na girmeye hak kazanarak, milli sporcu oldu.

Aynı yıl Polonya’da yapılan Avrupa Güreş Şampiyonası’nda Grekoromen Stil 80 Kiloda Türkiye’yi temsil eden Milli Sporcu Çelik,  Avrupa 5’incisi olarak Türkiye’ye geri döndü.

2021 yılı yıldızlar Türkiye Güreş Şampiyonası Grekoromen Stil 80 Kiloda şampiyon olarak Türkiye 1’incisi oldu ve tekrar milli takıma çağrıldı.

Bulgaristan da yapılan Avrupa Güreş Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil eden Çelik, sağlık sebeplerin den dolayı derece yapamadan ülkeye geri döndü.

Sağlı problemlerini en kısa sürede atlatan Çelik, yaklaşık 2 ay sonra Macaristan’da yapılan Dünya Güreş Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil etti.

Başarılarının akabinde birkaç spor kulübünden transfer teklifi alan Çelik, Ankara ASKİ Spor Kulübü’nün teklifini kabul etti. Güreş ve okul eğitimlerine Ankara’da devam edecek olan Mert Çelik 28-31 Ekim 2021 tarihinde Yunanistan’da yapılacak olan Balkan Güreş Şampiyonası’nda Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmek için antrenmanlarına devam ediyor.

Bu haber toplam 636 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.