Muğlalı öğrenciler PIRLS 2021’ de Türkiye’yi temsil ettiler

Muğlalı öğrenciler PIRLS 2021’ de Türkiye’yi temsil ettiler
Muğlalı öğrenciler, uluslararası düzeyde yapılan ve 50’den fazla ülkenin yer aldığı 2021 PIRLS araştırmasında Türkiye’yi temsil ettiler.5 yılda bir uygulanan ve Türkiye’de ilk ve son olarak 2001 yılında dahil olduğu...

Muğlalı öğrenciler, uluslararası düzeyde yapılan ve 50’den fazla ülkenin yer aldığı 2021 PIRLS araştırmasında Türkiye’yi temsil ettiler.

5 yılda bir uygulanan ve Türkiye’de ilk ve son olarak 2001 yılında dahil olduğu Uluslararası Okuma Becerilerinde Gelişim Araştırması PIRLS  (Progressin International Reading Literacy Study),  bu yıl 14-28 Haziran 2021 tarihleri arasında 48 ilde, 192 okulda 4. sınıf seviyesinde, yaklaşık 7 bin öğrencinin katılımıyla gerçekleştiriliyor.

İl genelinde, 3 okulda 62 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen PIRLS 2021 uygulaması Milli Eğitim Bakanlığı temsilcilerinin gözetiminde, Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Ölçme ve Değerlendirme Merkezi koordinasyonunda tamamlandı.

15 Haziran’da Bodrum-Yeniköy İlkokulu, 16 Haziran’da Datça- Kazım Yılmaz İlkokulu ve 17 Haziran’da Ortaca-Bahçeşehir Koleji olmak üzere 3 okulda, 4. sınıf seviyesindeki öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen PIRLS 2021,araştırma uygulamasına 62 öğrenci katıldı. Bilimsel makaleler ve hikâyelerle ilgili soruların yer aldığı uygulama, iki oturum halinde yapıldı. Bu becerileri etkileyen faktörleri tespit etmek amacıyla oturum sonrasında öğrencilere, PIRLS uygulamasının içerisinde olan anket uygulandı. Ayrıca öğretmen ve veliler için de çevrim içi PIRLS anketi düzenlendi.

PIRLS 2021 araştırma uygulanmasında yer alarak ülkemizi temsil etme şansı bulan öğrencileri tebrik eden İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, "Uluslararası düzeyde Okuma Becerilerinin bilişsel testler ile araştırıldığı PIRLS 2021, bu yıl ülkemizde 48 ilde, 4. sınıf seviyesinde yaklaşık 7 bin öğrencinin katılımıyla gerçekleştiriliyor. Bu ölçekte ve uluslararası düzeyde yapılan araştırma uygulaması içerisinde ilimizin yer almasını son derece önemsiyorum. PIRLS 2021’de ülkemizi uluslararası düzeyde temsil etme şansını yakalayan tüm öğrencilerimi kutluyorum. Sürecin sağlıklı bir şekilde yürütülmesini sağlayan Ölçme Değerlendirme Merkezimize, okul yöneticilerimize ve öğrencilerimizin hazırlanmasında emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyorum." dedi.

PIRLS Nedir?

Türkçe açılımı “Uluslararası Okuma Becerilerinde Gelişim Araştırması” olan PIRLS ülkemizin de üyesi olduğu Uluslararası Eğitim Başarılarını Değerlendirme Kuruluşu-IEA tarafından 5 yıllık döngülerle yapılan bir tarama araştırmasıdır. İlkokul 4. sınıf öğrencilerinin farklı metin türlerine göre okuduğunu anlama becerilerini ve okuma alışkanlıklarını ortaya koymayı hedefleyen PIRLS projesi bu yıl 50’den fazla ülkede uygulanıyor.

Bu haber toplam 287 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.