MUĞLALI ÖĞRENCİLERDEN İKİ BİLİM DALDA BİLİMSEL BAŞARISI

MUĞLALI ÖĞRENCİLERDEN İKİ BİLİM DALDA BİLİMSEL BAŞARISI
Muğla Özel Yönelt Koleji öğrencileri Biyoloji ve Kimya Dalında Bilim Proje Yarışmasında iki dalda 2 proje ile finalist oldu. Muğla Özel Yönelt Okulları Proje Koordinatörü ve aynı zamanda Uluslararası Genç Bilim İnsanları...

Muğla Özel Yönelt Koleji öğrencileri Biyoloji ve Kimya Dalında Bilim Proje Yarışmasında iki dalda 2 proje ile finalist oldu. Muğla Özel Yönelt Okulları Proje Koordinatörü ve aynı zamanda Uluslararası Genç Bilim İnsanları Derneği Kurucu Başkanı Mehmet Ali Onaran’ın danışmanlığında Muğla, bilimsel projelerde adını duyurmayı başardı.  

Muğlalı öğrenciler, BUCA IMSEF Uluslararası Proje Yarışmanda Muğla Özel Yönelt Fen Lisesi Öğrencisi Sercan Efe Karaman’nın Biyoloji alanında ve Muğla Özel Yönelt Anadolu Lisesi Öğrencisi Ecem Topaloğlu’nun Kimya alanında hazırladığı İki ayrı daldaki projeler Türkiye finalisti seçilerek, bilimsel projelerde Muğla’nın adını başarı ile duyurdular.

Türkiye’den yüzlerce proje içinden Türkiye finaline kalan öğrenciler, bilimsel sevinçlerini ve heyecanlarını paylaştılar. 15-19 Kasım tarihinde Türkiye finallerine katılacak öğrenciler, BUCA İMSEF’in Uluslararası Yarışma ayağındaki Türkiye’yi temsil etme imkânı bulacaklar.

“Bizde bir kaç yıl akademik derslerimizin ardından Projeleri araştırıp danışman öğretmenimizle fikir alışverişi yaparak özel çalışma ortamı yaratarak hazırlıyoruz tabiki başarıyı yakalıyoruz” diyen öğrenciler hedeflerinin büyük olduğunu ve geçen yıllarda da TÜBİTAK başarılarının olduğunu ifade ettiler.

Biyoloji dalında Türkiye finalisti seçilen Muğla Özel Yönelt Fen Lisesi Öğrencisi Sercan Efe Karaman Covid-19 döneminde okul dezenfektanın nasıl yapılması gerektiği ve hangi temizlik malzemelerini kullanarak mikroorganizma ve patojen yükünün azaltacağını konu alan projesi ile finale kalırken, Kimya Dalında Türkiye finalisti seçilen, Muğla Özel Yönelt Anadolu Lisesi Öğrencisi Ecem Topaloğlu ise su yokluğu çekilen son yıllarda kirli suların arıtımı ve su artımında Biyosorpsiyon ve fitoremidasyon( bitkileri kullanarak su arıtımı yöntemi) yöntemlerini kullanarak başarıyı yakaladılar.

Projelerin danışmanlığını yapan Mehmet Ali Onaran, Biyoloji Öğretmeni ve Yönelt Okulları Proje koordinatörlüğü görevi aynı zamanda Muğla Şehit Altuğ Pek Anadolu Lisesi biyoloji öğretmenliği yanı sıra Türkiye için bir ilki gerçekleştirerek Uluslararası Genç Bilim İnsanları Derneği Kurucu Başkanı Onaran, Bilimin topluma yayılmasında öncülük yapmaktan mutluluk duyduğunu eğitime yatırım uzun vadeli ancak etkisinin kalıcı ve ülke kalkınmasındaki rolüne dikkat çekti.

Onaran, “Biz dünya ülkelerine bilimsel yarışmalara giderken dünya ülkeleri bundan sonra Muğla’ya Türkiye’ye gelecek biz bunun derdindeyiz. Muğla’nın bilim şehri olmasına katkı sağlamak için dernek kurduk sivil toplum örgütü olarak bilime gönüllü olarak ivme kazandıracağız. Üniversite şehri olan Muğla için Uluslararası Genç Bilim İnsanları olarak köprü olacağız. Tüm kurumları işbirliğine çağırıyorum. Bilimsel birlik şart” dedi.

Muğla Özel Yönelt Koleji Genel Müdürü Ferudun Öztürk, “Projelere desteğimiz tam. Akademik başarı kadar proje başarılarına önem veriyoruz dünya ülkelerinden her yıl başarı ile dönüyoruz. Bu başarıda proje koordinatörümüz Mehmet Ali Onaran Hocama ve öğrencilerimize destek olan değerli velilerimize yürekten teşekkür ediyorum. Proje için öğrencilerimizin bilimsel düşünme becerileri için sınırsız düşünüyoruz Yönelt Okulları olarak destek oluyoruz. Bizde Muğla’nın bilim şehri olmasını istiyoruz katkımız sınırsız dedi. Muğla’nın bilim şehri yolunda katkı saylayan yönelt kolejine ve Uluslararası Genç Bilim İnsanları Derneği ve onlara destek veren üyelerine Muğla olarak teşekkür ederiz. Uluslararası yarışmada Muğlalı öğrencilerimizin yanındayız. Başarılarının farkındalık yaratacağına inanıyoruz” dedi.

Bu haber toplam 633 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.