MUĞLALI ŞAMPİYONLAR 6 MADALYA KAZANDI

MUĞLALI ŞAMPİYONLAR 6 MADALYA KAZANDI
Yatağan Anadolu Lisesi 11. Sınıf öğrencisi Mili Sporcu Hazal Burun, Bükreş'te düzenlenen Avrupa Gençler Okçuluk Kupası Kadet Kadınlar ve takımlarda şampiyon olarak 2 Altın Madalya kazandı. Öte yandan yine Yatağanlı Emircan...

Yatağan Anadolu Lisesi 11. Sınıf öğrencisi Mili Sporcu Hazal Burun, Bükreş'te düzenlenen Avrupa Gençler Okçuluk Kupası Kadet Kadınlar ve takımlarda şampiyon olarak 2 Altın Madalya kazandı. Öte yandan yine Yatağanlı Emircan Haney ise,  Yıldız Genç Avrupa Kupasını bireysel Altın Madalya ve Genç Erkek Takım Altın Madalyası olmak üzere 2 altın madalya kazandı.

Hedeflerine Bükreş’te ulaştıklarını dile getirerek süreci anlatan Antrenör Ejder Sözen, “2021 yılındaki en büyük hedeflerimizin bu yaz Romanya’da yapılacak olan Yıldız-Genç Avrupa Kupası ve Polonya’da yapılacak olan Yıldız-Genç Dünya Şampiyonasında ülkemizin milli takımlarında yer alarak ülkemizi temsil etmekti. 2021 yılının ilk altı ayında yapılan ulusal yarışmaların sonuçlarına göre Emircan Haney Genç Erkek, Songül Lök Genç Kadın, Hazal Burun Yıldız Kadın milli takımlarımıza girmeyi başardı. Kamp sürecinin ardından 2-7 Ağustos 2021 tarihlerinde Bükreş’de düzenlenen Yıldız Genç Avrupa Kupası 2. Ayak yarışması için Bükreş’e gittiler. Yarışmalar geçtiğimiz cumartesi günü tamamladı. Daha önceden kendimize koyduğumuz hedeflere Bükreş’de ulaştık” şeklinde konuştu.

Antrenör Sözen, “ Yarışmayı:  Emircan Haney;  mayıs ayında Slovenya’da Avrupa Kupası 1. ayakta aldığı altın madalya gibi yarışmayı bireysel altın madalya, ayrıca Makaralı Yay Genç Erkek Takım kategorisinde takım arkadaşlarıyla birlikte altın madalya olmak üzere iki altın madalyayla tamamladı. Hazal Burun; bireysel altın madalyanın yanı sıra Makaralı Yay Cadet Kadın kategorisinde takım arkadaşlarıyla birlikte altın madalya olmak üzere iki altın madalyayla tamamladı. Songül Lök; Makaralı Yay Genç Kadın kategorisinde takım arkadaşlarıyla birlikte altın madalyayla tamamladı. Ayrıca Emircan Haney’e Avrupa Kupası 1. ayak ve 2. ayak sonuçları dikkate alınarak Avrupa Gençlik Kupası genel sıralamasında bir gümüş madalya daha elde etmiş oldu” dedi.

ŞAMPİYONLAR TOPLAM 6 MADALYA KAZANDI

Antrenör Ejder Sözen, “Bu sonuçlarla benim sporcularım Avrupa Yıldız- Genç Okçuluk Kupasını beş altın bir gümüş olmak üzere toplam altı madalya ile tamamlamış oldu. Aynı ekip dün Polonya’nın Wroclaw kentinde yapılacak olan Yıldız-Genç Dünya Şampiyonasına katılmak üzere Wroclaw’a ulaştı. Dünya Şampiyonası 9-15 Ağustos tarihleri arasında yapılacak ve aynı kadro ile yarışacağız. Sporcularımın yeniden ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarına inanıyorum. Hazal, Songül ve Emircan’a ve tüm milli takımımıza başarılar dilerim” dedi.

Bu haber toplam 426 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.