Muğlalı Uçan Gezginler 12 Günde 20 Şehir Gezdi

Muğlalı Uçan Gezginler 12 Günde 20 Şehir Gezdi
SİNEM KARAKAYA- Muğla’nın Menteşe İlçesi Yönelt Koleji’nde öğretmenlik yapan Türk Dili ve Edebiyat öğretmeni Recep Kanat ve nişanlısı Müzik öğretmeni...

SİNEM KARAKAYA- Muğla’nın Menteşe İlçesi Yönelt Koleji’nde öğretmenlik yapan Türk Dili ve Edebiyat öğretmeni Recep Kanat ve nişanlısı Müzik öğretmeni Şeyda Çakarşimşek çifti, dokuz ayda biriktirdikleri bozuk paralarla 12 günde küçük çapta Türkiye turu yaparak 20 şehir gezdi. Kendi araçlarıyla, biriktirdikleri 2 Bin 500 TL ile Türkiye turu yapan nişanlı çift, kendilerine uçan gezginler diyerek her gittikleri şehrin tabelası önünde zıplayarak hatıra fotoğrafı çekiliyor.Muğlalı Uçan Gezginler 12 Günde 20 Şehir Gezdi

Uçan gezginler aynı zamanda sosyal medyada ‘Gezipduruz’ isimli sayfada fotoğraflarını takipçileriyle paylaşıyor. Büyük bir cesaretle yola çıktıklarını belirten Recep Kanat, nişanlısıyla birlikte gezmeyi çok sevdiğini, gezmeye Türkiye turuyla başladıklarını söyledi.

Yaşadıkları anları Muğla Gazetesi’ne özel röportaj vererek anlatan uçan gezginler çiftinden Recep Kanat; “Gezmeyi ikimizde çok seviyoruz. Bir yerlerden başlamamız gerektiğini düşündük. Herkeste bir yurt dışı algısı var ama biz önce Muğla’dan başlayalım tüm Türkiye’yi gezelim diyerek başladık bu yola. Ülkemizin o kadar çok görülmeye değer yerleri var ki. Bozuk para biriktirmeye başladık bu hayalimizi gerçekleştirmek için. Bu kararı aldıktan 9 ay sonra bir baktık ki 2 Bin 500 TL para biriktirmişiz. Rotamızı belirledik ve yola çıktık. Yakıt paramızı buradan karşıladık ve hiçbir şeyden kısmadan her gittiğimiz şehrin yemeklerinden yedik döndüğümüzde paramız artmış, cebimizde 450 TL paramız kalmıştı. 20 şehir gezdik. Bu süre zarfında bazen araba uyuduk bazen çadırda kaldık bazen de gittiğimiz yerlerde misafirperver insanlar bize evlerini açtı. Harika bir anıydı. Çok güzel kültür alışverişi yaşadık diyebiliriz. Muğla’dan çıktık Denizli, Afyon, Ankara, Kırıkkale, Çorum, Amasya, Tokat, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Erzurum, Bingöl, Batman, Mardin, Şanlıurfa, Gaziantep, Hatay, Konya’dan sonra tekrar Denizli’ye uğrayarak Muğla’ya döndük.” Dedi.

Yola çıkmadan önce ön yargılı olduklarını söyleyen çift, gezdikleri her şehirde sıcakkanlı ve misafirperver insanlarla karşılaştıklarını, ön yargılarının kırıldığını belirterek doğu bölgesinde harika yöresel yemekler yediklerini söyledi.

Her şehrin kendine has güzelliğinden etkilendiğini dile getiren Müzik öğretmeni Şeyda Çakarşimşek; “ Başta Amasya ve Erzurum’dan çok etkilendik. Bu iki şehir bizim için çok özeldi. Aslında her yer çok güzel hiçbir yeri ayırt edemeyiz. Mardin’de beni çok etkileyen bir olay yaşadım onu anlatmak isterim. Bir köyde çocuklar dışardan gelen insanlara size fıkra anlatayım mı diyerek para istiyorlar. Fıkranın sonunda bir lira verirsen sonunda böyle olur diye kandırmaya çalışıyorlar. 7 yaşında okulu bırakan bir çocuğa öğretmen olduğumuzu söyledik. Öğretmen canavardır, canavar diyerek bize çıkıştı. Öğretmenliğin öyle olmadığını anlattık. Öğretmeniyle sorun yaşadığı için okula gitmediği düşünüyorum ben. Orada öğretmenlik yapıp o çocuklara bir şeyler katmayı çok isterdim. Umarım oralara atanırsam tekrar o çocuklarla karşılaşmak isterim.” Şeklinde konuştu.

“Hedefimiz Muğla’yı Tanıtmak”

Hedeflerinin arasında Muğla’yı tanıtmak olduğunu söyleyen Recep Kanat; “ Muğla’mızı A’dan Z’ye her şekilde tanıtmayı hedefliyoruz. Gittiğimiz her yerde fotoğraf ve video çekerek sosyal medyaya yüklüyoruz ama Muğla’yla ilgili bir belgesel yapıp herkese tanıtmak istiyoruz. Geziye başlamadan önce sosyal medyada ‘Gezipduruz’ diye bir sayfa açtık. Muğlalıyız ya şiveli olsun istedik. Çok güzel dönüşler aldık. Umarım cesaret edemeyenlere örnek oluruz. Mutlaka gezilip görülmesi yerler var. Çok zor değil. Bizde küçük adımlarla başlamıştık ama çok güzel şeyler yaşadık. Hatta ilk başta bize inanmadılar 2 Bin kusur parayla Türkiye turu mu yapılır diye. Ama isteyince oluyor. Yeter ki cesaret olsun.” Şeklinde konuştu.

Her gezdikleri şehirden magnet alarak kendileri için hatıra biriktiren çiftin hedefi Türkiye turunu tamamlayıp yurt dışına açılmak. Tekrar para biriktirmeye başlayan çift, kaldıkları yerden tura devam edecekler. Uçan gezginler, kendilerine sponsor arıyor.

Bu haber toplam 1447 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.