Muğla’nın 7 Süper Lig temsilcisi

Muğla’nın 7 Süper Lig temsilcisi
Bu yıl Muğla’yı ilk kez Süper Lig’de çeşitli branşlarda 7 takım temsil ediliyor. Basketbol, Hentbol, Hokey ve Bedensel Engelliler Voleybol takımı Süper...

Bu yıl Muğla’yı ilk kez Süper Lig’de çeşitli branşlarda 7 takım temsil ediliyor. Basketbol, Hentbol, Hokey ve Bedensel Engelliler Voleybol takımı Süper Ligde mücadele ederken, 1. Ligde 8 takım, 2. Ligde 6 takım ve 3. Ligde 2 takım olmak üzere toplamda 23 takım Muğla’yı temsil ediyor.

Sinem Korkmaz

Muğla’yı Süper Ligde 7 takım, 1. Ligde 8 takım, 2. Ligde 6 takım ve 3. Ligde 2 takım olmak üzere toplamda 23 takım Muğla’yı temsil ediyor. Devletin verdiği imkânlar dâhilinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak kulüplerin yanında olduklarını belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, “Tesislerimizden kulüplerimizin üst düzeyde yararlanması için çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Basketbolda Lokman Hekim Belediye Spor Kulübü Süper Lig Erkekler takımı, Hentbolda Muğla Yalıkavak Spor Kulübü Süper Lig Bayanlar ve Köyceğiz Belediye Spor Kulübü Erkekler Takımı, Hokeyde Köyceğiz Balı Spor Kulübü Kadınlar Salon Hokey takımı, Muğla Ege Yıldızları Gençlik ve Spor Kulübü Kadınlar Hokey takımı, Muğla Ege Yıldızları Gençlik ve Spor Kulübü U16 Kızlar takımı, Bedensel Engelliler Süper Liginde ise Fethiye Gençlik Hizmetleri Spor Kulübü Oturarak Voleybol Erkekler takımı Süper Liginde mücadele ediyor.

“SPOR KULÜPLERİMİZİN HER DAİM YANINDAYIZ”

Muğla’nın sporda marka kent olacağını söyleyen Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, “Muğla’mız doğası, kültürü, tarihi ve doğal iklimiyle her türlü sporun 12 ay yapılmasına müsait olan çok önemli bir ilimiz. Turizmde marka kent Muğla’da sporda da mark kenti olma yolunda ilerliyoruz. Gerek tesisler olarak gerek takımlarımızın başarılar bazında gerekse ulusal ve bölge turnuvalarında yapmış olduğumuz ev sahipliğinde son yıllarda ilimizde spor faaliyetlerinde büyük bir gelişme kaydettik. Bir taraftan tesis sayılarımızı arttırırken, kulüplerimizin de gelişmesinden mutluluk duyduğumuzu ifade etmek istiyorum. Bu yıl Muğla’yı ilk kez Süper Lig’de çeşitli branşlarda 7 takımla temsil ediliyor. Basketbol, hentbol, hokey ve bedensel engelliler voleybol dallarında toplam 7 takımımız Süper Lig’de Muğla’yı temsil ediyor. Ayrıca Avrupa Kuplarında ülkemizi ve ilimizi temsil eden Bodrum Yalıkavak Hentbol Kulübümüz Avrupa kupalarında mücadele ediyor. 1. Lig’de 8 takımımız, 2. Lig’de 6 takımımız, 3. Lig’de 2 takımımız ve bölgesel Liglerde birçok takımla Muğla’mız Türkiye’de temsil ediliyor. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak devletimizin verdiği imkânlar ölçüsünde spor kulüplerimizin her daim yanındayız. Tesislerimizden kulüplerimizin üst düzeyde yararlanması için çalışmalarımız devam ediyor. Tesislerimizin sayı, kalite ve nitelik açısından çalışmalarına devam ediyoruz. Takımlarımıza başarılar diliyorum” dedi.

Bu haber toplam 2613 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.