Muğla’nın En Güvenilir Anahtarcısı; Korkmaz Anahtar

Muğla’nın En Güvenilir Anahtarcısı; Korkmaz Anahtar
Muğla’nın tanınmış işletmelerinden biri olan Korkmaz Anahtar, işin ehli ve güvenilir bir aile firması olarak Muğla’ya hizmet ediyor. Faaliyetlerine 2001 yılında Muğla’da başlayan Korkmaz Anahtar, müşteri memnuniyetini esas...

Muğla’nın tanınmış işletmelerinden biri olan Korkmaz Anahtar, işin ehli ve güvenilir bir aile firması olarak Muğla’ya hizmet ediyor. Faaliyetlerine 2001 yılında Muğla’da başlayan Korkmaz Anahtar, müşteri memnuniyetini esas alan çalışma anlayışı ile ürün ve hizmette kaliteyi en üst şartlarda sunuyor.

Müşterilerine hep ilkleri sunmaya hedefleyen KORKMAZ ANAHTAR gerekli teknoloji ve el kabiliyetini bir araya getirerek, başarılı çalışmalarla Muğla’ya layık olan hizmetin en iyisini veriyor.

İşin ehli olduklarını belirten iki kardeş Korkmaz Anahtar olarak bu işi severek yaptıklarını dile getirdi.

Röportajımızın devamı şu şekilde;

-Sizi tanıyabilir miyiz?

Adım CahitKorkmaz. 1972 Nazilli doğumluyum. 2001 yılından buyana da bu sektörde hizmet veriyoruz. İlk, orta ve lise dönemini Nazilli’de tamamladım. Yüksekokul olarak Marmara Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Elektronik mezunuyum. Kardeşimle birlikte işletiyoruz burayı. Daha çok o mekanik ağırlıklı çalışırken ben daha çok elektronik üzerine çalışıyorum.

-Bu Mesleğe Nasıl Başladınız? Neden Korkmaz Anahtar?

Bu mesleğe ilk başladığımızda elektronikle bir bağlantısı yoktu. Ama günümüzde artık anahtarcılık tamamen elektronik üzerine oldu desek yalan olmaz. Çünkü araba anahtarlarından tutun ev girişlerinden kasalara kadar hepsi artık dijital. Bu meslek bizim aile mesleğimiz..Dolayısıylabizde böyle sektöre girdik.

-Firma Adınız Korkmaz Anahtar Ama Anahtar ve Kilit Dışında Verdiğiniz Hizmetler Nelerdir?

Adımız Korkmaz Anahtar. Bunun yanı sıra anahtar kısmı çok geniş. Anahtar malzemelerinin satışından tutun anahtarın tamiratı, çoğaltılması kendi içinde daha da genişliyor. Oto anahtar ve kumandalarını komple kayıp dahi olsa tamir ve çoğaltılması.Para kasalarımız var onların tamiratı, satışı ve komple kayıp dahi olsa anahtarlarının çoğaltılması var. Güvenlik olarak çocuk güvenliğinin ürünleri var onları satıyoruz. Yine şifreli parmak izli kumandalı kapı kilitleri var.  Yüksek kalitede barellerimiz var.

-Bu Mesleğin Vermiş Olduğu Zorluklar Var Mı?

Öncelikle mesleğimizi icra edebilmemiz için teknolojiyi sürekli takip etmemiz gerekli.  Her gün yeni bir şeyler öğreniyorsunuz. Öğrendiğiniz bilgiler işinizi çok kolaylaştırıyor. Yapılmaz dediğiniz bir şeyi öğrendiğiniz bilgiyle yapılabilir bir hale getiriyorsunuz. Bunun yanı sıra verdiğimiz hizmette iyi tespit etmemiz gerekiyor. Çünkü biz çilingir hizmeti veriyoruz. Şahısların evlerini, arabalarını açıyoruz. Burada güvenlik çok önemli. Kişileri iyi irdeliyoruz, tutanaklarla çalışıyoruz. Bazen müşteriler bu kadar soruyu neden soruyorsun diye bize soruyorlar. Ama biz bu soruları sormak zorundayız. Çünkü neticede sizin ve bizim güvenliğimiz. Bu soruların sorulması gerekiyor. Ev sizin mi, kim oturuyor? Gerekirse apartman yönetiminden bilgileri teyit ettiriyoruz. Bu anlamdan mesleğin riskli durumları var. Ama mesleğimizi seviyoruz. Sevdiğimiz için icra ediyoruz.

-Hemen Hemen Her Yerde Anahtar Basılıyor. Merdiven Altı Basımlar da Var. Sizce Ne kadar Güvenli?

Bizim meslek güven üzerine kurulu. En önce kişinin güvendiği birine işini yaptırması en önemli faktör. Çünkü neticede siz evinizi, arabanızı teslim ediyorsunuz. Güvenmediğiniz insana bunu yaptırmak doğru olur. Belgesi olan meslektaşlarımıza yaptırmak daha doğru.

-Kopyalanamayan Kilit Var Mı?

Kopyalanamayan kilit yoktur fakat şöyle anlatayım. Sahibi tarafından izin verilirse kopyalanan kilit vardır. Yani bir anahtar vardır hangi anahtarcıya gitseniz çoğaltılır ama bir anahtar vardır sizde bir belge vardır o belgeyle gidersiniz yetkili kişi ancak onu çoğaltabilir. Bir nevi özel anahtar.

-Hırsızlara Karşı Alınabilecek Güvenlik Önlemleri Nelerdir?

Eğer yeni bir eve taşıyorsanız mutlaka kilidinizi değiştirmelisiniz. Kapınızı muhakkak çekerek değil kilitleyerek çıkmak lazım. Çünkü çekerek çıktığınız zaman kapınızın güvenliği en minimum düzeyde oluyor. Mümkünse yoksa ikinci bir kilit taktırmak ve kullanmak lazım. Anahtarlarınızı sağa sola bırakmak doğru olmaz bu benim eşim dostum diye. Günümüzdeki hırsızlıkların çoğu anahtar bırakılan eş, dost, komşu tarafından oluyor.

-Röportajımıza Eklemek İstediğiniz Bir Şey Var Mı?

Kardeşim ve ben Muğla halkına 18 yıldır işin ehli ve güvenilir bir aile firması olarak hizmet etmekten mutluluk duyduğumuzu belirtmek isterim.

GÜZİDE KASIM

Bu haber toplam 1857 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.