Muğla’nın ilk 2B tapusu

Muğla’nın ilk 2B tapusu
Kamuoyunda 2B olarak bilinen orman vasfını yitirmiş alanların tapuları hak sahiplerine verilmeye başlandı. Muğla’da ilk 2B tapusunu Muğla’nın Özlüce...

Kamuoyunda 2B olarak bilinen orman vasfını yitirmiş alanların tapuları hak sahiplerine verilmeye başlandı. Muğla’da ilk 2B tapusunu Muğla’nın Özlüce Köyünden Mehmet Akyol isimli vatandaş aldı. Mehmet Akyol “ bu araziyi aile olarak 100 yıldır kullanıyorduk. Sonunda tapumuzu aldık. Torunlarıma sorunlu bir araziye yerine sorunsuz bir tapu bırakabileceğim” dedi.

Türkiye’de en fazla 2B arazisinin bulunduğu iller arasında yer alan Muğla’da üç vatandaşa ilk 2B tapuları düzenlenen tören ile verildi. Özlüce ve Fadılca köyünden üç vatandaş tapu sevinci yaşarken, tapu kayıtları kesinleşen vatandaşların tapularının bundan sonraki süreçte verilmeye devam edileceği açıklandı.

Muğla Defterdarlığında düzenlenen 2B tapu teslim törenine Tapu Kadastro Denizli Bölge Müdür Vekili Kenan Çiftçi Defterdar Mustafa Kılıçarslan, Muğla Vergi Dairesi Başkanı Zafer Evci ve Deftardarlık çalışanları ile vatandaşlar katıldı. Muğla Vergi Dairesi Başkanı Mustafa Kılıçarslan 2B tapu teslim töreninde yaptığı konuşmada, “2B olarak bilinen yasada son bir yıldır yaptığımız çalışmalar sonunda Muğla il genelinde 52 bin taşınmaz tespit edildi. Bu taşınmazlar 50 bin kişiye ait. Şu ana kadar 43 bin kişi başvuru yaptı. Muğla’da 30-40 yıldır devam eden 2B sorununun ilk çözümünü bugün gerçekleştiriyoruz. Muğla’nın ilk 2B tapularını hak sahibi olan üç kişiye veriyoruz. Muğla Orman Bölge Müdürlüğümüz 21 bin hektar alanda yaptığı kadastro çalışmalarında şu ana kadar 13 bin hektar2B arazisi tespit etti ve bunun da 10 bin hektarı ile ilgili çalışmalar da başlatıldı. 2B arazisi için başvuru yapan vatandaşlarımızın 3 ay içinde Tapu Müdürlüklerine başvurmaları halinde arazilerini alma hakkı kazanacaklar. İsteyen vatandaşlarımız yüzde 10’unu peşin ve geri kalan miktarı da 12 eşit taksitte ödeyebilecek. Eğer hak sahipleri 2B arazilerini peşin almak isterlerse rayiç bedelin yüzde 40’ını ödeyerek arazilerinin tapularına sahip olacaklar” dedi.

Muğla’nın ilk 2B tapuları Muğla Merkeze bağlı Özlüce köyünden Mehmet Akyol, aynı köyden Hüseyin sağlar ve Fadılca köyünden Hüseyin Akgül’e verildi.

Muğla’da ilk 2B tapusunu Muğla’nın Özlüce Köyünden Mehmet Akyol “ Bu araziye dedemin babası dahi kullanmıştı. 100 yalı yakın araziyi ailemiz kullandı. Ancak içimizde hep bir korku vardı. Gün gelir arazimizi elimizden alırlar diyorduk. Şimdi tapumuzu aldık. Torunlarıma sorunlu bir arazi yerine sorunsuz bir tapu mirası bırakabileceğim” dedi.

Bu haber toplam 730 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.