Muğla’nın ilk Tüp Bebek Merkezi açıldı

Muğla’nın ilk Tüp Bebek Merkezi açıldı
Muğla’nın ilk tüp bebek merkezi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi içerisinde açıldı.Sinem KorkmazMuğla Sıtkı Koçman...

Muğla’nın ilk tüp bebek merkezi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi içerisinde açıldı.

Sinem Korkmaz

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi bünyesinde Muğla’nın ilk tüp bebek merkezi düzenlenen törenle açıldı.

Tüp bebek merkezinin açılışına Muğla Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Muğla Milletvekilleri Mehmet Yavuz Demir ve Yelda Erol Gökcan, İl Sağlık Müdürü Dr. İskender Gencer, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Hastane Başhekimi Doç. Dr. Turhan Togan, Başhekim Vekili Dr. Salih Akkuş ve hastane personeli katıldı.

Tüp bebek merkezine yaklaşık 300’e yakın başvuru olduğu öğrenilirken, düzenlenen törende fotoğraf çekme yarışına giren milletvekili danışmanları nedeniyle basın mensupları görevlerini yapamadı. Törende ayrıca sosyal mesafe kurallarına özen gösterilmediği gözlendi.

Muğla Valisi Orhan Tavlı, tüp bebek merkezinin Muğla’ya hayırlı olması temennisinde bulunurken, AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, “Bugün, Muğla’mızda ve çevresinde büyük bir özlemle beklenen Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Tüp Bebek Merkezi’nin açılışının mutluluğunu yaşıyoruz. Bu açılış benim için ve Muğla’da yaşayan kadınlarımız için çok önemli. Bugüne kadar Muğlalı hemşehrilerimiz tüp bebek tedavisi için İzmir’e ve çevre illere gidiyorlardı. Bu merkezin açılması için adaylık dönemimde hemşerilerimize söz vermiştim.  Bugün verdiğim o sözü tutmanın mutluluğunu yaşıyorum. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde açılan, Tüp Bebek Merkezimiz de Kadın hastalıkları ve doğum, üroloji, histoloji ve embriyoloji branşlarından öğretim üyelerimiz birlikte görev yapacaklar.

İleri genetik analizlerin yapılabildiği, sperm, yumurta ve embriyo dondurma imkanın bulunduğu Tüp Bebek Merkezi Ünitesi, ileri teknolojiye sahip ekip ve teknik donanımıyla, sadece Muğla’mızda değil komşu illerimiz de yaşayan ve çocuk sahibi olamayan çiftlere umut ışığı olacak. Sağlık Bakanlığımız bizim girişimlerimiz sonrasında, tüp bebek merkezi için yaklaşık 2 milyon TL’lik bir ödenek tahsis etti ve ısrarla takibimiz sonrasında merkezimiz hizmete açıldı. Bugün hizmete giren Tüp Bebek Merkezi’nin maddi imkânsızlıklar içerisinde olup da çocuk sahibi olmayı arzulayan ailelerimiz için umut olduğunu düşünüyoruz. Başhekimimizden Temmuz ayında faaliyete başlanmasının ardından bugüne kadar 300 kadar çiftimizin kaydının alınmış olduğunu ve gerekli hazırlık süreci tamamlanan çiftlere transfer işlemi yapılmaya başlandığını öğrendim. Bu çok güzel ve anlamlı. Rabbim evlat özlemi çeken tüm ailelere o mutluluğu yaşamayı nasip etsin. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Tüp Bebek Merkezi’mizin açılması sürecinde ki destekleri için Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Sağlık Bakanımız Dr. Fahrettin Koca’ya, İl Sağlık Müdürümüz İskender Gencer’e, Dr. Öğr. Üyesi Eren Akbaba’ya, Başhekimiz Doç. Dr. Turhan Togan’a ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

Bu haber toplam 2065 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.