Muğlanın iyilik melekleri

Muğlanın iyilik melekleri
Muğla Belediyesi öncülüğünde 2000 yılında faaliyete geçen Kadın Dayanışma Merkezinde dar gelirlilere gelinlik dahil her türlü yardım yapılıyor....

Muğla Belediyesi öncülüğünde 2000 yılında faaliyete geçen Kadın Dayanışma Merkezinde dar gelirlilere gelinlik dahil her türlü yardım yapılıyor. Kurulduğu günden bugüne kadar 20 bin aileye giyecek yardımının yanı sıra 450 öğrenciye burs vererek büyük bir başarıya imza attı. Ayrıca vatandaşlar tarafından verilen giyecekler arasında bulunan gelinlikler gönüllüler tarafından bakımları yapılarak yeniden kullanıma hazır hale getirildi. Bakımı yapılan gelinlikler yıl içersindeki birçok düğünde ihtiyaç sahipleri tarafından kullanıldı.

Muğla Kadın Dayanışma Merkezi, yardıma muhtaç ailelere ve öğrencilere destek olurken, halktan topladığı kullanılabilir giysi, eşya, buzdolabı, koltuk takımı ve mutfak malzemelerini ihtiyaç sahiplerine dağıtımına devam ediyor. Kışla Parkı mevkiinde bulunan dernek binasını topladıkları giysiler ile binayı adeta bir mağazaya çeviren dernek üyeleri toplanan giysilerin temizliğini ve bakımlarını da kendileri üstleniyor. Emekli kadınlardan ve ev hanımlarından oluşan merkez üyeleri bugüne kadar yaptıkları yardımlar ile kentte iyilik meleği olarak adlandırılmaya başlanıldı.

20 bin aileye yardım yapıldı

Merkezde görev alan herkesin gönüllü olarak çalıştığını kaydeden Kadın Dayanışma Merkezi Sözcüsü Sevdiye Uysal, “Türkiye’de ilk kurulan dayanışma merkezlerinden biriyiz. 2000 yılından bu yana topluma destek olmak için çalışıyoruz. Ev eşyası, koltuk takımı, buzdolabı, mutfak malzemesi ve giysi olmak üzere her tür yardım yapıyoruz. Bir havuz oluşturduk. Yapılan nakdi yardımları da burada biriktiriyoruz. Bugüne kadar topladığımız giysileri 2 bin kişiye ulaştırdık. Ayrıca Türkiye’nin çeşitli illerinden olmak üzere 450 öğrenciye burs verdik. Bunun yanında üniversite öğrencilerine de destek olmaya çalışıyoruz” dedi.

Gelinlik yardımı yapılıyor

Vatandaşlar tarafından merkeze verilen giysilerin bakımlarının yapılıp temizlendikten sonra merkez binasında toplandığını ve ihtiyaç sahiplerinin buradan yardımları aldığını anlatan Sevdiye Uysal, yardımların gizli yapıldığına dikkati çekti. Merkez binasında bulunan 20 gelinliğin de isteyenlere ücretsiz olarak verdiklerini anlatan Uysal, “12 yıldır ihtiyaç sahipleri gizlilik içinde buradan yardımlarını alıyor. Kimseyi zor durumda bırakmıyoruz. Burada topladığımız giyecekler arasında bizlere gelinliklerde verildi. Gelinliklerin bakımını yaptık. Ama herkesin kullanabilmesi için sadece gelinlikleri geçici olarak isteyenlere veriyoruz. Düğünden sonra gelinlikleri geri alıyoruz. Fakat merkezde bulunan diğer giysiler ise yine ücretsiz olarak ihtiyaç sahiplerine kalıcı olarak veriliyor” dedi.     

Türkiye’ye örnek

Yapılan çalışmanın Türkiye’ye örnek olduğunu belirten Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, “Muğlalı sessiz yardım yaparak topluma destek oluyor. Burada ihtiyaç sahipleri tüm istediklerini alabiliyor. Gelinlik, damatlık, gece kıyafetleri dahi bulunuyor. Bu merkezde kadınlarımız gönüllü olarak büyük bir başarıya imza attılar Hepsini yürekten kutluyorum. Reklam yapmadan ihtiyaç sahiplerine ulaşabiliyorlar. Bu sayı bugün 20 binlere ulaştı. Bu küçümsenecek bir miktar değil. Buraya yardım yapmak isteyenler belediyemize telefon etmeleri yeterli, biz aracımızla alırı yerine ulaştırırız” dedi.

Bu haber toplam 591 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.