‘Muğla’nın Saklı Çeyiz Sandığı’ Projesi Eğitimle Başladı

 ‘Muğla’nın Saklı Çeyiz Sandığı’ Projesi Eğitimle Başladı
SİNEM KARAKAYA-Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı tarafından desteklenen Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından...

SİNEM KARAKAYA-Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı tarafından desteklenen Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yürütülen İl Özel Proje kapsamında ‘Muğla’nın Saklı Çeyiz Sandığı’ projesi eğitimle başladı.

Kaybolmaya yüz tutmuş kültür mirası el sanatlarını gün yüzüne tekrar çıkarmak, modernize ederek gençlerin konuya ilgisini çekmek ve gelecek nesillere bilgi aktarımı sağlamak amaçlanan projede eğitim alan kadın çiftçilere üretim atölyesi kurularak usta-çırak geleneğinin de devam ettirilmesi hedeflendi. Üretimin yanı sıra bir eğitim merkezi olarak kullanılacak atölyede çalışacak 12 kadın çiftçiye projenin ilk etabında eğitim ve teknik gezi düzenlendi.

Kadın üreticilerin örnek çalışmaları yerinde görüp diğer kadın üreticilerle tanıştıkları ve bilgi alış-verişi yaptıkları teknik gezi Fethiye İlçesi Yörük Müzesi ve Üzümlü Mahallesi Dastarhane’ye yapıldı. İlk olarak Yörük Müzesi ve Çadırında kilimhane ve eski dokumalar ile desenler incelendi. Konu ile ilgili olarak Seydikemer Yörük Türkmen Derneği Başkanı ve Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği Genel Başkan Yardımcısı İsmail Uzunoğlu bilgi verdi. Daha sonra Fethiye İlçesi Yeşilüzümlü Mahallesi’nde kurulan, dokuma ve el sanatları konusunda faaliyette olan Dastarhane ziyaret edildi. Dastarhane Müdürü Emel Asyalı tarafından çalışmalar ile dokumalar hakkında bilgi verildi. Kadın üreticilerin tanıştığı gezide bilgi alış-verişinin yanı sıra güzel dostlukların kurulduğu gözlendi.

Konuyla ilgili incelemede bulunan Kadın Üreticiler; “Teknik gezi yapacağımız çalışmalar açısından çok verimli geçiyor, motivasyon ve yeni fikirler açısından önemli. Başka üreticilerle kurulan gönül bağı çalışmalarda olumlu olacak. Misafirperverliklerinden dolayı teşkekkür ederiz.” Diyerek kadın üreticileri kendi atölyelerinde de misafir etmek istediklerini ve davet ettiklerini söylediler.

Bu haber toplam 611 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.