Muğla’nın tanıtımı için toplantı düzenlendi

Muğla’nın tanıtımı için toplantı düzenlendi
Türkiye’nin mevcut turizm olanaklarının dünya çapında tanıtılması, pazarlanması, yeni turizm potansiyellerinin keşfedilerek geliştirilmesi amacıyla 2019 yılında kurulan Türkiye Tanıtım, Turizm ve Geliştirme Ajansı'nın...

Türkiye’nin mevcut turizm olanaklarının dünya çapında tanıtılması, pazarlanması, yeni turizm potansiyellerinin keşfedilerek geliştirilmesi amacıyla 2019 yılında kurulan Türkiye Tanıtım, Turizm ve Geliştirme Ajansı'nın (TGA) “İller ve destinasyonlar bazında markalaşma ve tanıtım çalışması” toplantısı Muğla’da yapıldı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Salonunda düzenlenen İller ve Destinasyonlar Bazında Markalaşma ve Tanıtım Çalışması Toplantısına, Muğla Valisi Orhan Tavlı, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, Türkiye Turizm Tanıtma ve Geliştirme Ajansı (TGA) İdari ve Mali İşler Genel Müdür Yardımcısı Ertan Türkmen, TGA İller ve Bölgelerden Sorumlu İş Geliştirme Müdürü Şebnem Tuna, TGA Dijital Pazarlama Müdürü ve Muğla İl Sorumlusu Maral Ergün ve turizm sektör temsilcileri katıldı.

Toplantıda; Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü, Türkiye Turizm Tanıtma ve Geliştirme Ajansı (TGA) tarafından Türkiye’yi tanıtmak amacıyla kurulan “goTurkey” dijital platformu hakkında katılımcılar bilgilendirilerek, Türkiye'nin tanıtımı için neler yapıldığını, iller için yapılan çalışmalardan bahsedildi.

TGA İdari ve Mali İşler Genel Müdür Yardımcısı Ertan Türkmen, TGA’nın amacının kurulduğu günden bu yana on iki aya, 365 güne yayılan bir turizm stratejisi ile devam etmek olduğunu etti. Turizmin sadece deniz, kum, güneş değil, bütün turizm kültür ürünlerini öne çıkaracak, envanteri en iyi şekilde değerlendirerek ve gelirleri de arttırarak, daha yüksek seviyede gelir getirecek turizm ürünlerinin öne çıkarılacağı bir strateji ile çalışmalara başladıklarını ve yeni pazarlarda, yeni alanlarda Türkiye’nin tanıtımını yapmayı amaçladıklarını söyledi.

Muğla’nın sahip olduğu doğal, tarihi ve kültürel güzelliklerin Türkiye’de ve dünyada etkin bir şekilde tanıtımı konusunda yapılan çalışmalar ele alındı. Ayrıca her ilin ihtiyacı ve öne çıkan öğelerine göre beş duyu organına hitap edecek şekilde tanıtım çalışmalarını gerçekleştirdikleri ifade edildi.

Toplantının sonunda konuşan Vali Orhan Tavlı, toplantının Muğla’nın tanıtımı için oldukça önemli olduğunu ifade ederek, turizm adına yapılacak çalışmalara Valilik, kamu kurum ve kuruluşları ve STK’lar olarak destek ve katkı sağlayacaklarını ifade etti.

Bu haber toplam 451 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.