Muğla’nın tarihi zenginliği drama ile keşfediliyor

Muğla’nın tarihi zenginliği drama ile keşfediliyor
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) tarafından düzenlenen yaratıcı drama yöntemi ile Müze Eğitimi projesi hayata geçirildi. Proje kapsamında Türkiye’nin...

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) tarafından düzenlenen yaratıcı drama yöntemi ile Müze Eğitimi projesi hayata geçirildi. Proje kapsamında Türkiye’nin dört bir yanından gelen öğretmen ve öğretmen adayları, Muğla tarihini yaratıcı drama ile keşfedecek.

Sevil Yılmaz Oluç

Yürütücülüğünü Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Özkan Çelik’in yaptığı, TÜBİTAK- 4004 Doğu Eğitimi ve Bilim Okulları kapsamında desteklenen ve 10 gün sürecek olan proje,  Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelen 30 sınıf öğretmeni ile 30 öğretmen adayının katılımıyla gerçekleştiriliyor.

Katılımcılar Muğla’nın önemli müzelerinde ve antik kentlerinde bulunarak, Muğla’nın tarihi ve kültürel değerlerini yerinde görme fırsatı yakalıyor. Gerçekleştirilen bu özel etkinlikte aktif olarak yer alan öğretmen ve öğretmen adayları, müze bilincini bir eğitim metodu olan yaratıcı drama yoluyla öğrencilerine aktarmayı hedefliyor. 17-21 Ağustos tarihleri arasında sınıf öğretmenlerine, 24-28 Ağustos tarihlerinde ise öğretmen adaylarına verilecek olan eğitim projesinin ilk gün etkinliği, MSKÜ kampüsünde gerçekleştirildi. MSKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sırrı Sunay Gürleyük’ün açılış konuşmasıyla başlayan etkinlik, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Duman’ın konuşmasıyla devam etti. Proje; Muğla Müzesi, Bodrum Su Altı Müzesi, Afrodisias Antik Kenti ve Stratonikeia Antik Kenti etkinlikleri ile devam edecek.

Alanında uzman eğitimcilerle gerçekleştirilen TÜBİTAK projesi, Muğla’nın tarihi, kültürel ve sanatsal zenginliğini katılımcılara kazandırmayı amaçlıyor. Projede uzman olarak Doç. Dr. Necdet Aykaç, Öğr. Üyesi Dr. Şahin Gümüş, Öğr. Gör. Betül Teoman, Eğitmen olarak ise; Doç. Dr. Özgür Ulubey, Dr. Öğr. Üyesi Murtaza Aykaç, Bilim Uzmanı Songül Başbuğ, Öğretmen Tuğçe Sarıoğlu yer alıyor. Etkinliğin rehberliğini ise yüksek lisans öğrencilerinden Hale Çokçalışkan, Eda Yeşil ve Şükrü Oğul Nurel yapıyor. Projenin ayrıntılarına ulaşmak isteyenlerin, www.dramamuzede.com adresini ziyaret edebilecekleri öğrenildi.

Bu haber toplam 1311 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.