Muğla’nın Trafiğine Bisikletli Çözüm

Muğla’nın Trafiğine Bisikletli Çözüm
SİNEM KARAKAYA- Muğla’nın Menteşe İlçesi’nde Pedalla Bisiklet işletme sahibi Serkan Taşdelen, her sabah bisikletinin arkasına kurduğu düzenekle 5...

SİNEM KARAKAYA- Muğla’nın Menteşe İlçesi’nde Pedalla Bisiklet işletme sahibi Serkan Taşdelen, her sabah bisikletinin arkasına kurduğu düzenekle 5 yaşındaki kızını okula götürüyor. Muğla’nın trafiğine bisikletiyle çözüm bulan Taşdelen, hem Muğla’da bir ilk yapıyor hem de diğer babalara örnek oluyor.

Muğla’nın trafiğine bisikletiyle çözüm bulduğunu dile getiren Serkan Taşdelen; “Muğla’da trafik son yıllarda çok sorun haline gelmeye başladı. Kızımı arabayla okula bırakıp gelmektense bisikletle götürmeyi tercih ediyorum. Hem trafik olmadığı için zamandan tasarruf ediyorum hem de oldukça basit bir yöntem. Aynı zamanda kendim içinde spor olmuş oluyor. Sabahları ben bırakıyorum. Okul çıkışları eşim alıyor. Özellikle bisiklet yolunu kullanıyoruz ki diğer vatandaşları bisiklet kullanmaya özendiriyoruz. Güzel bir görsel oluyor. Bize bakan dönüp bir daha bakıyor.” Dedi.

Muğla’nın Trafiğine Bisikletli Çözüm

Bisikletle 98 Günde Türkiye Turu

Bisiklet düşkünü olan Serkan Taşdelen 2007 yılından bu yana kendi bisikletiyle Türkiye turu yapıyor. Bisikletiyle bir fiil Türkiye turu yapan Taşdelen, en büyük turunu 2007 yılında yaparken 98 günde 7 Bin 500 km pedal çevirerek 48 şehir gezdi. 2007 yılının devamında günümüze kadar birçok projeye imza atan Taşdelen, Sinop’tan Hatay’a, İzmir’den Van’a kadar bisiklet turları yaptığını söyledi.

Bisikletin yanı sıra doğa düşkünü de olduğunu dile getiren Serkan Taşdelen; “Türkiye’nin 81 ilini gezmek planım vardı. Bunu başardım. Kendime yeni bir hedef koyarak Türkiye’de 973 tane ilçesine bisikletimle ulaşmayı hedefledim. Şu anda bu ilçelerin yarısını tamamladım. Hala devam ediyorum. İş yerinden fırsat buldukça gidiyorum.  İl olarak gitmediğim yer yok ama gitmediğim ilçeler var. İlçeleri de gezerek bitireceğim. İklim şartlarından dolayı uygun bir şekilde uygulamaya devam ediyorum.” Dedi.

Muğla’nın Trafiğine Bisikletli Çözüm

Pedalla Türkiye’ Kitabı Okurlarıyla Buluştu

Türkiye turunun ardından gezdiği yerleri gün be gün yazarak kitap çıkaran Taşdelen; “ Sadece 98 günlük Türkiye turunu içeren 7 Bin 500 km sürdüğümüz turu gün ve gün günce şeklinde görebileceğiniz bir kitap. Türkiye’yi gezmek kitap yazmaktan çok daha kolay benim için. Gerçekten çok zorlu bir süre.  Bisikletçilerin anlayacağı dilden yol bilgisi var. Bu kitabın Türkiye’de örneği çok yok. Bu algı yeni yeni oluşmaya başladı. Muğla’da bisikletiyle tam anlamıyla gezen bir tek ben varım diyebilirim. Bunları yazıya dökmek istedim. Kitabı her eline alan kendi memleketi neresiyse önce oraya bakıyor.  Bir yere gittiğim zaman her yeri gezmem, her şeyi de yemem. Mutlaka tekrar gitmek için kendime sebepler bırakırım. Artık gezilerimiz ailecek oluyor.” Şeklinde konuştu.

Öte yandan Serkan Taşdelen, Muğla’da bisiklet yolunun aktif olarak kullanılması ki kullanılırsa vatandaşlar bisiklet yolu kullanımı hakkında bilinçlenecektir. Bisiklet yolları ilimiz bazında çok önemli bir yer kaplıyor, diyerek bisiklet yolunun önemi hakkında dikkat çekti.

Bu haber toplam 943 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.