Muğlaspor 50 Yaşında

Muğlaspor 50 Yaşında
22 Haziran 1967’de kurulan Muğlaspor 50 Yaşında. 50 yıldır yaşanan onca ekonomik kriz ve sıkıntıya rağmen adının önüne ve sonuna ilave isim koymadan...

22 Haziran 1967’de kurulan Muğlaspor 50 Yaşında. 50 yıldır yaşanan onca ekonomik kriz ve sıkıntıya rağmen adının önüne ve sonuna ilave isim koymadan varlığını sürdüren Muğlaspor, 50. Kuruluş Yıldönümünü kutluyor.

50 yıldır Türkiye’nin değişik liglerinde başarı ile mücadele eden Muğlaspor’un, şehrin en büyük tanıtım markası olduğunu ifade eden Muğlaspor Kulübü başkanı Haluk Beyimoğlu, yarım asırdır kulübün bu günlere gelmesine destek veren tüm kişi ve kuruluşlara teşekkür etti.Camia olarak 50. Kuruluş Yıldönümünü 4 Temmuz 2017  tarihinde düzenleyecekleri geceyle kutlayacaklarını belirten Kulüp Başkanı Haluk Beyimoğlu, 50. Kuruluş Yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi; ‘22 Haziran 1967 yılında dönemin Muğla Valisi Hasan Basa önderliğinde bir grup Muğla sevdalısı tarafından kurulan Muğlaspor yaşanan onca ekonomik krize rağmen adının önüne ve sonuna hiçbir ilave isim kullanmadan günümüze ulaşan ender spor kulüplerinden biri olmuştur.

Muğlaspor devlete borcu olmayan ve kurumsal kimliğini her şartta koruyan bir kulüptür. Muğlaspor SSK ve vergi ödemesi gibi yükümlülüklerini zamanında yaparak devlete borcu olmayan kulüpler arasına adını gururla yazdırmıştır. Yeşil beyazlı renkler ile liglerde başarıdan başarıya koşan Muğlaspor, ilin adını tüm Türkiye’de başarıyla duyuran kentin en büyük tanıtım markasıdır. Muğlaspor kulübü gittiği her yerde Muğla ve Muğlaspor markasını en iyi şekilde tanıtarak iç turizmde de kente büyük katkı sağlamaktadır.

Yıllardır siyaset üstü bir anlayış içinde yönetilen Muğlaspor, kentin tüm dinamiklerini birleştirici güç olmuştur. Kentin tüm yöneticileri, siyasetçileri, sivil toplum kuruluşları ve bu kentte yaşayanların tek ortak sevdası hep Muğlaspor olmuştur.Kurulduğu günden bu yana profesyonel liglerde fırtına gibi esen ve Türk futboluna çok sayıda yıldız isim kazandıran bir markadır Muğlaspor. Fenerbahçe’nin efsane futbolcusu Rıdvan Dilmen, yine Fenerbahçe forması giyen Sercan Görgülü, Galatasaray forması giyen Tayfun, Trabzonspor forması giyen Cengiz, Beşiktaş kalecisi Fevzi Tuncay bu isimlerden ilk akla gelenlerdir.

Yıllardır liglerde mücadele eden yeşil beyazlı kulüp, gerek Futbol Federasyonu yetkilileri, gerekse de liglerde mücadele ettiği takımların yöneticileri ile kurduğu iyi ilişkiler sayesinde spor kamuoyunun takdirini kazanmış ve adını centilmenlik kürsüsünün en başına yazdırmıştır. Muğlaspor saha içinde ve saha dışında hep örnek kulüp olmuş adını Türk futbol tarihine altın harflerle yazdırmıştır. Yeşil beyazlı kulübün maçlarını oynadığı Atatürk Stadyumundaki tel örgüler ilimiz yöneticilerinin de verdiği büyük bir destekle kaldırılmış ve FAİR PLAY anlayışını kendine ilke edinerek bu konuda da diğer spor kulüplerine öncülük etmiştir.

Muğlaspor 9 uluslararası branşta mücadele ederek ilimize önemli başarılar kazandırmıştır. Muğlaspor Kulübü futbol, basketbol, voleybol, masa tenisi, briç, satranç, okçuluk, hentbol ve atletizm branşlarında bini aşkın sporcuyu bünyesinde barındırarak, kentin gençliğinin kötü alışkanlıklardan uzak tutulması yönünde de Muğla’ya ciddi katkılar sağlamaktadır. Atletizm ve okçuluk branşlarında Türkiye Şampiyonları ve rekortmenleri çıkartan Muğlaspor Kulübü ülke sporunun gelişmesine büyük katkı vermektedir.

Muğlaspor Kulübü u-11, u-12, u-13, u-14, u-15, u-16, u-17 ve u-19 alt yapı liglerinde faal 144, vizesiz de 709 futbolcusu ve spor okullarında da 50 öğrenci olmak üzere yaklaşık bin kişilik alt yapı futbolcu ordusu ile mücadelesini sürdürüyor.

2008-2009 sezonundan profesyonel liglerden Bölgesel Amatör Lige düşen yeşil beyazlı kulüp Muğlaspor, 6 yıl amatör ligde mücadele ettikten sonra 2015-2016 sezonunda şampiyon olarak yeniden 3. Lige yükseldi. Camianın tek yürek olması ile şampiyonluğa ulaşan Muğlaspor şimdi yeni hedeflere yelken açmak için Türkiye Profesyonel 3. Liginde mücadelesine devam ediyor. Kulübümüzün bu günlere gelmesini sağlayan tüm Valilerimize, tüm Milletvekillerimize, Tüm Belediye Başkanlarımıza, Daire Müdürlerimize, Sivil Toplum Kuruluşlarına, tüm Kulüp eski başkanları ve yönetim kurulu üyelerine,eski teknik direktör, antrenör ve futbolcularımıza, vefakar ve cefakar taraftarlarımıza, tüm kulüp çalışanlarımıza, kısacası bu sevdaya sahip çıkan herkese büyük Muğlaspor ailesi olarak teşekkür ediyoruz’

Bu haber toplam 927 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.