Muğlaspor Başkanı Erol Kapiz: “Birkaç kişinin bağırmasıyla bu yönetim gitmez”

Muğlaspor Başkanı Erol Kapiz:  “Birkaç kişinin bağırmasıyla bu yönetim gitmez”
***Muğlaspor Kulüp Başkanı Erol Kapiz, yönetim dönemlerine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kendileriyle ilgili 4-5 aydır başarısız oldukları...

***Muğlaspor Kulüp Başkanı Erol Kapiz, yönetim dönemlerine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kendileriyle ilgili 4-5 aydır başarısız oldukları yönünde bir algı operasyonu yürütüldüğünü belirten Kapiz, “Tribünden birkaç işinin bağırmasıyla bu yönetim gitmez” dedi.

***Kapiz ayrıca, Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan şikayet üzerine, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Muğlaspor’a ihale yasağı getirildiğini de belirterek, kulüp olarak hukuki yollara başvuracaklarını söyledi.

Sinem Korkmaz

Yaşanan mali sorunlar nedeniyle futbolcu protestolarıyla gündeme gelen Muğlaspor’da, yönetimin geçtiğimiz hafta yaptığı ödemelerle sular durulurken, kulüp yönetimi bazı gelişmelerden rahatsız.

Yönetim dönemlerini yaptığı basın açıklamasıyla değerlendiren Muğlaspor Kulüp Başkanı Erol Kapiz, bazı dış gruplar tarafından kendisi ve yönetimi üzerinde başarısızlık algısı yatılmaya çalışıldığını söyledi.

“SON 4 YILIN EN İYİSİYİZ”

Kapiz, “4-5 aydır özellikle benimle ve yönetimimizle ilgili bir algı operasyonu var. Başarısız olduğumuz, toplumda sevilmediğimiz, kulübü iyi idare edemediğimiz konusunda gerek bazı taraftar gruplardan gerek eski yöneticilerden sosyal medyada bir tepki var. Bizim de bir dayanma gücümüz var ve artık bunlara bir cevap verme durumundayız. Biz hata yapıp yapmadığımızı da düşündük. Muğlaspor bizden önce çok başarılıydı da, acaba biz mi hata yaptık diye düşündük. Bu konuda bir araştırma yaptık. 2016 yılından itibaren sezonların aynı haftalarına bakıldığında bu hafta itibariyle 35 puan toplamışız. 2016-2017 sezonunda sezonun aynı döneminde 31 puan toplamışız. Geçen sene benim göreve geldiğim sene 30 puan, bu sene de 38 puanımız var ve daha oynanmamış 8 maç var.  Puan durumu açısından baktığımızda 4 yılın en iyisiyiz” dedi.

“2 MİLYONA YAKIN PARA ÖDENDİ”

Geçen sene ligde herkesin küme düşecekleri yolunda yorumlar yaptığını, ancak düşmediklerini belirten Başkan Kapiz, “Bu sene play-off oynamak istiyoruz fakat bu isteğimizden bir grup ısrarla rahatsız oluyor. Muğlaspor’un başarısı, Muğlaspor’un şampiyonluğa gitmesi kimleri rahatsız ediyor bilemiyorum. İnanılmaz derecede başta benim ve arkadaşlarım üzerine bir algı yaratılıyor. Bundan sonra susmayacağız. Biz işimizi doğru yaptığımızı düşünüyoruz. Karacabey Kulübü’nün yetkilileriyle görüştük. 16 puan önde olan bir takım acaba ne yapmış merak ettik.  Sorduk, peşinatları bizim gibi ödemişler ama maç başları konusunda daha ödedikleri oran sadece 8 maç. Oysaki biz ilk yarıyı kapattık. Bakıldığı zaman Karacabey’den de iyiyiz. Sosyal medya da bazı eskiden futbol oynamış isimler, ‘çocuklar hiç para alamdan futbol oynuyor’ diye yazıyorlar. Bu sezon 1 milyon 474 bin lira futbolculara para ödedik. 410 bin lira da prim ödedik. Yaklaşık 2 milyon para ödendi. Sanki hiç para ödememişiz gibi gösteriliyor. Muğlaspor bir kurumdur. Birkaç kişinin tribünden bağırmasıyla yönetimin gideceği bir yer değil. Bu tür söylemlerin yeri genel kurullardır. Tribünden idare edilmez. ” İfadelerini kullandı.

“BİZ BURAYA PARA YEMEYE GELMEDİK”

“Muğlaspor’u kimse kirletmeye çalışmasın” ifadelerini kullanan Başkan Kapiz, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Fethiyespor’u aradım. Onlarda ilk yarıyı kapatmak üzereler. Hemen hemen aynıyız. Sonra Bodrum’u arayayım dedim Rıza Başkan’ı aradım. Futbolculara hiçbir peşinat ve maç başlarını ödememişler. Hemen hemen her futbolcunun da 20-25 binlik prim alacağı var. Fakat ben hiç duymadım Bodrum’da taraftarların yönetimle ilgili laf ettiğini. Biz buraya para yemeye gelmedik. Biz Muğlaspor’un durumunu biliyorduk. Kendimiz de gelmedik. Büyüklerimiz çağırdı geldik. Ben bu kulübün sahibi değilim. Kulübün gerçek sahibi Muğlalılardır. Bakın savaş çıkıyor, piyasa kötüye gidiyor. Biz bu durumların içerisinde bu işi götürmeye çalışıyoruz. Bizim sabit gelirlerimizin artması lazım. Artması gerekirken, bizim sabit gelirlerimiz azalıyor. Biz buraya iyi şeyler yapmaya geldik, borç ödemeye geldik. Ben buraya geldiğimden beri fakirleşiyorum. Kulüp için arabamı sattım ben. Piyasa bildiğiniz gibi değil. İçtikleri çayın parasını bile kulübe fatura edenlerin faturalarını senetle ödedim ben. Daha fazlasını konuşmayayım. Bizim de konuşacağımız şeyler var ama biz kulübü düşünerek susuyoruz. O yüzden ortalığı karıştırmaya kimsenin hakkı yok. Geçen dönem 4 milyon olan borcu, 2 buçuk milyona düşürdük. Borcu 2 buçuk milyonun altına düşüremezsem, bende başarısızım bunu da söylüyorum. Muğlaspor bir markadır, tertemiz bir kulüptür, kimse kirletmeye kalkmasın. ” şeklinde konuştu.

“HUKUKİ YOLLARA BAŞVURACAĞIZ”

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan şikayet üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Muğlaspor’a ihale yasağı getirildiğini de açıklayan Erol Kapiz, “Bu durum, Resmi Gazetede de yayınlandı. Muğlaspor küçük bir lokma değildir. Bu konuyla ile ilgili hukuki yollara başvuracağız.” dedi.

Bu haber toplam 1220 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum