Muğlaspor, Engellilerle Kahvaltıda Buluştu

Muğlaspor, Engellilerle Kahvaltıda Buluştu
SİNEM KARAKYA- 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Muğlaspor, engellilerle kahvaltıda buluştu. Muğlaspor Kulüp Başkanı Erol Kapiz, geçtiğimiz...

SİNEM KARAKYA- 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Muğlaspor, engellilerle kahvaltıda buluştu. Muğlaspor Kulüp Başkanı Erol Kapiz, geçtiğimiz yıllarda Galatasaraylılar Derneği olarak verdiği kahvaltıyı bu yıl Muğlaspor yönetimi olarak Altınkalp Restoran’da düzenledi. Muğla’nın birçok ilçelerinden gelen engelliler, düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi.

Muğlaspor, Engellilerle Kahvaltıda Buluştu

Engelliler Günü dolayısıyla düzenlenen kahvaltıya Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Yazar ve aynı zamanda Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde Prof. Dr. Ozan Bahar, Engelliler Derneği Başkanı Emine Çakıroğlu,48 Gençlik Taraftarlar Derneği, Muğlaspor’un yönetim kurulu üyeleri ve futbolcular katıldı.

Muğlaspor, Engellilerle Kahvaltıda Buluştu

“Yollarımız Yapıldıktan Sonra Erişilebilir, Engelsiz Bir Muğla’ya Kavuşacağız”

Muğlaspor Kulüp Başkanı Erol Kapiz’in sadece 3 Aralık Dünya Engelliler gününde değil her zaman yanlarında olduğunu belirten Muğla Engelliler Derneği Başkanı Emine Çakıroğlu; “ Erol bey engelli dostu bir başkandır. Kendisine duyarlılığından dolayı çok teşekkür ediyoruz. Biz, sadece özel günlerde bir arada olalım istemiyoruz. Yılın her günü iyi günümüzü kötü günümüzü sorunlarımızı paylaşmak üzere tüm büyüklerimizi yanımızda istiyoruz. Engelsiz bir dünya istiyoruz. İnşallah, yollarımız yapıldıktan sonra da erişilebilir engelsiz bir Muğla’ya kavuşacağız” dedi.

“Herkes Bir Engelli Adayı”

Muğlaspor Kulüp Başkanı Erol Kapiz, herkesin birer engelli adayı olduğunu belirterek; “ Geçtiğimiz senelerde bu kahvaltı programını Galatasaraylılar Derneği olarak veriyorduk. Geçen sene program yapmadık. Bunun için herkesten özür dilerim. Bundan sonra her yıl Muğlaspor olarak beraber olacağız. Katılan herkese çok teşekkür ediyoruz. Hayatın gerçeği biz engelliler ile beraber yaşamak zorundayız. Biz yılda bir defa etkinlik yapıyoruz ama en azından sizlerin yüzünü bir kez olsa güldürmek istedik. Bugün buraya gelerek yüreklerinizle, sevginizle güç verdiniz” şeklinde konuştu.

“Dünya Engelliler Gününü Kutlarken Amaç Farkındalığı Daha Yükseltmek”

Muğla’da biz büyük bir aileyiz diyerek sözlerine başlayan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün; “ Muğla’nın engellisine sahip çıkması çok önemli. Sevgi ve saygıyı arttırmamız lazım. Hep birlikte engellerimizi en az yaşanacak hale getirmemiz gerekiyor. Çok farklı sosyal sorumluluk projesinde bir araya geldik. Kısa Mola hizmeti Türkiye’de başka hiçbir ilde yok. Engelli bireylerin en büyük taşıyıcısı anneleridir. Dolayısıyla soluklanmaya ihtiyaç duyduğu zamanlar oluyor. Kısa Mola hizmeti ile biz bunu yaptık. Engelliler için engelli rampalı otobüsler aldık. Türkiye’de bu dönüşümleri yapan başka belediye yok. Ailemizi daha da zenginleştireceğiz ve sorunlarımızı birlikte çözeceğiz. 3 Aralık Dünya Engelliler gününü kutlarken amaç farkındalığı daha yükseltmek. Yüzünüz yüreğiniz hep sevgiyle dolsun” şeklinde konuştu.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman ise; “ Engellerin farkındayız ve yanınızdayız. Gerek kişisel olarak gerek kurumsal olarak kapılarımız açık. Ne mutlu sizlere, bugün bu güzel kahvaltıda Muğlaspor bir araya topladı. Sadece bir değil tüm günlerde her birlikteyiz. Dünya engelliler gününüz kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş; “ Bizler, Menteşe’de hep beraberiz. Normal bir vatandaş sokakta hangi imkânlara sahipse engelli vatandaşlarımız da aynı imkânlara sahip olsun istiyoruz. Önemli olan farkında olmak, farkındalık olmak. Hepimiz aynı gemideyiz ve beraber ilerliyoruz. Hedefimiz sizlerle beraber olmak. Gününüz kutlu olsun. Sadece bugün değil her gün, içinizdeki sevgi yüzünüzdeki gülümseme eksik olmasın. Bu güzel programı düzenleyenlere de teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından günün anısına Muğla Engelliler Derneği Başkanı Emine Çakıroğlu, Muğlaspor Kulüp Başkanı Erol Kapiz’e plaket taktim etti.

Bu haber toplam 464 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.