Muğlaspor Kapiz ile devam

Muğlaspor Kapiz ile devam
Yeni sezonda TFF 3. Lig 4. Grup’ta mücadele edecek Muğlaspor’un olağan genel kurulu Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezi’nde yapıldı.  Tek liste...

Yeni sezonda TFF 3. Lig 4. Grup’ta mücadele edecek Muğlaspor’un olağan genel kurulu Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezi’nde yapıldı.  Tek liste ile gidilen genel kurulda, mevcut Başkan Erol Kapiz yeniden göreve seçildi.

Kapiz’in önceki dönemde listesinde yer alan Mehtap Şeniz Çahan ve Gülen Bütüner’in görev almaması dikkat çekerken, yeni yönetimde tek kadın olarak Özlem Senem Şahbaz yer aldı.

Sinem Korkmaz

TFF 3. Lig 4. Grup’ta mücadele edecek Muğlaspor’un olağan genel kurulu Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezi’nde yapıldı. Tek liste ile gidilen genel kurulda göreve mevcut Başkan Erol Kapiz yeniden seçildi.

Kongreye Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, kulüp eski başkanları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, delegeler ve taraftarlar katıldı.

İhsan Özgen başkanlığındaki divan kurulu Ziya Ercan, Mehmet Celal alan ve Sermet Şener’den oluştu.

Kongrede, mali ve faaliyet raporları okunarak, Muğlaspor’un genel durumu tartışıldı.

KAPİZ: “İŞ DÖNÜP DOLAŞIP YİNE BİZİM YÖNETİME GELECEKTİ”

Aday çıkmadığı için yönetimin yine kendilerine geleceğini ifade eden Erol Kapiz, “Bu sene gerçekten zor bir sene geçirdik. Biz kötü bir iş yapmadık. Bu zor dönemde hem borcumuzu aşağı çektik hem de play off oynadık. Pandemiyle karşı karşıya kaldık ama bu durumdan alnımızın akıyla çıktığımızı düşünüyorum. Kiminle kavga ettiysek hep Muğlaspor için yaptık. Bana verilen görevi en iyi şekilde yapmayan çalıştım. Ben aday olmayacaktım. Görev yapmak isteyenlerin kapısını açmak için. Ama aday çıkmadı. Muğlaspor’u sahipsiz bırakmak istemedim. Aday çıkmasaydı kayyuma gidilecekti ve kayyum yönetimden 3 kişiyi eleyecekti. İş dönüp dolaşıp yine bizim yönetime gelecekti. Bende arkadaşlarımla görüştüm. Biz bir liste hazırlayalım, Muğlaspor’u sahipsiz bırakmayalım dedim. Karamsar bir tablomuz yok. Bu yönetimi oluştururken birçok arkadaşımızı aradım. Gelemeyenler 25 bin liralık stat reklamı verecekler. Bu bir gönül işi. Biz buraya zengin olmaya, şöhret olmaya gelmedik. Böyle bir zor dönemde Muğlasporumuzu bir yerlerde, bayraklarını göklerde dalgalandırmak için geldik. Bu arada Menaf Kıyanç önümüzdeki sezon alt yapı ile ilgili tek yetkili olacak. Bu konuda kendisine teşekkür ederim. Kalbini kırdığım varsa hakkını helal etsin” dedi.

GÜMÜŞ:  “BAŞKA ŞEHİRDEN GELEN FUTBOLCULAR TÜM PARAYI GÖTÜRÜYOR”

Dışardan gelen futbolcuların yeteri kadar Muğlaspor’a önem vermediğini söyleyen Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, “Normalde 2 yılda bir kongre yapmamız gerekiyor. Ama her yıl yapıyoruz. Her kongreye büyük ümitlerle başlıyoruz. Geçmişteki Muğlaspor’dan bahsediyoruz. Ama bugün hiçbir heyecan yok. 3 sene altyapıdan 3 oyuncumuz varsa bugün hiç yok. Sonra Somaspor’la play off maçı oynuyoruz. 2 dakika top oynamıyorlar. Maça gittiğimize pişman olduk. Muğlaspor fanatiği biri olarak beni bile soğutmaya başladı bu duyarsızlık. Böyle olacaksa amatörde oynayalım. Kendi çocuklarımız oynasın. Erol Kapiz’i biz de destekledik. Bazen başkanlığın getirdiği sorumluluklar nedeniyle başkanların daha dikkatli olması gerekiyor. Bu süreçte herkese sorumluluk düşüyor. Önümüz çok net değil. Belediyenin yapabilecekleri belli. Bugüne kadar yaptık, yine yapacağız. Muğlaspor için yapılması gereken net. Çalışanların maaşını ödeyemiyorsak, başka şehirden gelen futbolcular tüm parayı götürüyor. Buna karşı çıkalım” dedi.

“BAŞKANLIĞA DAYALI YÖNETİM HİÇBİR YERDE BAŞARILI OLAMAZ”

Kongre öncesi ismi başkan adaylığı ile gündeme gelen İşadamı Menaf Kıyanç da yaptığı kouşmada, “Aday olmayı düşündüm. Neden aday olmadığımı da söylemek istiyorum.  Muğlaspor’un bir temlik durumu var. Başkanımızla konuştum. Başkanımız haklı olarak para verdiğini ve temlik koyduğunu söyledi. Temliğin sıkıntısı şu. Kulübün acil ödemeleri var, ilk önce bunların yapılanması gerekli. Bu temliklerin kalkması, borçların ödenmesi ve transferlerin yapılması gerekiyor. Eğer her verdiğimiz para için temlik istersek Muğlaspor’u ele geçirmiş oluruz.  Temlik için öteleme istedim. Temlik olayını çözemediğimiz için bende yönetim kurulu listesi çıkaramadım. Erol Başkana’da temlik kalkmadan bu işin yürümeyeceğini söyledim. Muğlaspor için bu süreçten sonra doğru hesap yapmak zorundayız. Futbol takımı futbolcu ile yürür. Alt yapıya önem vermeliyiz. Bunun için 5 yıllık bir süreç gerekiyor. Ciddi bir program yapmak gerekiyor. Gerçekler ile yüzleşmeliyiz. Başkanlığa dayalı yönetim hiçbir yerde başarılı olamaz. Yönetimin başkan ile birlikte hareket etmesi gerekiyor. Bir şeyi seviyorsak bedel ödemeliyiz. Futbolcu yetiştirip, satmazsak ayakta kalamayız” dedi.

Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Yapılan oylama sonrası Erol Kapiz’in başkanlığındaki liste göreve seçildi.

BAŞARILI KADIN YÖNETİCİLER LİSTEYE GİRMEDİ

Kapiz’in önceki dönemde listesinde yer alan Mehtap Şeniz Çahan ve Gülen Bütüner’in görev almaması dikkat çekerken, yeni yönetimde tek kadın olarak Özlem Senem Şahbaz yer aldı.

Muğlaspor Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: “Erol Kapiz, Hüseyin Nizamoğlu, Prof. Dr. Özcan Saygın, H.Alper Kolukısa, Av. Hakan Özcan, Hakan Akkaya, Hüseyin Uçar, Osman Pala, Ali Çakır Serdar Sungur, Serdar İli, Av. Özlem Sanem Şahbaz, Nahit Alkan, Hamza İlhan, Deniz Akgün, Raif Özdemir Ve Özgür Deniz Ateş.”

Bu haber toplam 1090 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.