Süleyman Akbulut

Süleyman Akbulut

MUĞLASPOR ÜZERİNE KOYUYOR

MUĞLASPOR ÜZERİNE KOYUYOR

Yazdan kalma günlerin ardından kentimiz yağmurla tanıştı.

Çarşamba günü sabah saatlerinde günlük güneşlik, sonrasında yavaştan esintiyle yerini yağmurlu bir havaya bırakan Menteşe’de, TFF 3. Lig 4. Grup’taki Muğlaspor-Bergamaspor 6. hafta müsabakası için Atatürk Stadyumu’ndaki yerimizi aldık.

Maçın, Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının yapıldığı güne rast gelmesi il protokolünün de maça ilgi göstermesine sebebiyet vermişti belli ki…

Muğla Valisi Orhan Tavlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, İl Gençlik ve Spor Müdürü Ömer İlman, CHP Parti Meclisi Üyesi Gizem Özcan, CHP İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, MHP İl Başkanı Mehmet Korkmaz da tribündeki yerlerini almışlardı.

Özlenen bir görüntüydü diyebilirim.

Yıllardır Muğla ilinin Ankara’da bir lobisi olmadığından dert yanar dururuz. Nasıl olsun ki, ilin takımı Muğlaspor’un maçlarında bile bu özlediğimiz dediğimiz görüntüye çok rastlanmıyorken.

Özlediğimiz dediğimiz görüntüye bakar mısınız, ne kadar normal, ne kadar olması gereken ama ara ki bulasın.

“Özlenen görüntü” diye yorumladığımız konuya da bakınız ne kadar sığ ama durum maalesef bu.

Olsun, her zamanki gibi kanaatkar olalım ve “buna da şükür” diyelim.

Bu nedenle ne dersek diyelim 29 Ekim arifesinde Atatürk Stadyumu’ndaki bu görüntü anlamlıydı.

Kimin nasıl geldiği ya da kimlerin ricasıyla geldiğiyle ilgilenmiyoruz ancak yeşil beyazlı camia gözüyle baktığımızda, psikolojik olarak ilin yöneticilerini sahada takımlarını destekliyor olarak görmenin, motivasyon açısından da bir artı getireceği kuşkusuz.

Bu motivasyon en çok ta, camianın parçası olan futbolcu ve teknik heyet nezdinde de çok işe yarayacak bir unsurdur.

İyi niyetli yaklaşımlar amaca hasıl olur.

“Futbolu sevmem” ya da “Aman maça gidersem Muğlasporlu yöneticiler benden bir şey ister” mantığıyla il yöneticiliği olmaz, olmamalı.

***

Sözünü ettiğimiz sinerji, lige kötü başlayan Muğlaspor’a yansımadı desek yalan olur. Zaten toparlanma sürecine girmiş ancak talihsiz 3 gol yenmiş ligin ilk maçının ardından, birer gollü 3 mağlubiyet almış Muğlaspor’un, deplasmanda aldığı 1 puana rağmen, oynadığı futbolla ümit verir bir hale geliyor durumda olduğunu gözlemliyorduk.

Egemen Hoca’nın haklı ve gerçek gerekçeler olmasına rağmen, o gerçekleri mazeret olarak sığınmayacakları yönündeki mütevazı beyanatlarına rağmen, kısa sürede oluşturulan takımın, gelinen noktada iyi yolda olduğunu söyleyebiliriz.

Çarşamba günü ağırladığı Bergama maçına mutlak galibiyet parolasıyla hazırlanan Muğlaspor, bu parolanın gerekliliklerini yerine getirmek adına istenen arzuyu ortaya koymasına rağmen, her zamanki talihsizliğiyle il yarının bitmesine kısa zaman kala kalesinde yine gol gördü.

Allah’tan konuk ekibi 1-0’lık avantajla soyunma odasına göndermeden Muğlaspor etkili geldiği bir atakta kazandığı penaltıyla durumu eşitledi ve ikinci yarı için taraftarlarını umutlandırdı.

Teknik kapasitesi iyi olan bir Bergama takımına karşı dirençli, arzulu bir futbol ortaya koyan Muğlaspor, kendisine hedeflediği 3 puana ulaştıracak golü bulamayarak, ligdeki ikinci puanını almış oldu.

Olsun, maç bitiminde sahadan iyi şeyler izlediğimiz inancıyla ayrıldık. Çok gerilmedik. Maçın hakemi iyi bir maç yönetti. Rakip takım tahrikten uzak, futbol oynamaya gelmiş bir ekipti.

Muğlaspor’un sonuca gidememesi yine kendi içindeki bireysel yetersizliklerden ve gol yollarındaki sıkıntısındandı.

Buna da olsun. İnanıyoruz, daha da iyi olacak.

Şimdi biliyorum ki, “Muğlaspor üzerine koyuyor” görüşümü, skora endeksli yaşayanlar kabul etmeyeceklerdir. Varsın onlar da etmesin. Sağduyunun hakim olduğu yerde, o skora endeksli yaşayanlar da bir gün kabul etmeyi öğrenecektir. Sonuçta hepimiz Muğlaspor’un başarılı olsun istiyoruz.

İsterken ortak noktada buluşabilmeyi de zamanla öğreneceğiz.

Bir süre önce kaleme aldığım yazıdaki gibi, başarısızlık ve kaostan beslenip, sokak köşelerinde acımasızca eleştiri bile olmayan tarzdaki gıybet yerine, aklıselim bireyler gibi düşünüp, dayanışma ruhuyla takımı desteklemek asıl ve doğru olan olmalı.

***

Muğlaspor’un aldığı 1 puanla karşıladığımız ve Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk Ulusuna armağanı olan Cumhuriyetimizin 97. yıldönümü ile birlikte Cumhuriyet Bayramımızı kutluyor, başta Ulu Önderimiz Atatürk olmak üzere bu kutsal mücadelede ebediyete intikal etmiş şehit ve gazilerimizi rahmet, özlem ve saygıyla anıyorum.

Bu yazı toplam 884 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Süleyman Akbulut Arşivi
SON YAZILAR