Muğla’ya “Uğur Mumcu İletişim Fakültesi”

Muğla’ya “Uğur Mumcu İletişim Fakültesi”
MUSTAFA İNCİ- CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Muğla Sıtkı Koçman Üniversite’sine “Uğur Mumcu İletişim Fakültesi,” kurulması için kanun teklifinde bulundu.CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban Muğla Sıtkı Koçman...

MUSTAFA İNCİ- CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Muğla Sıtkı Koçman Üniversite’sine “Uğur Mumcu İletişim Fakültesi,” kurulması için kanun teklifinde bulundu.

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban Muğla Sıtkı Koçman Üniversite’sine “Uğur Mumcu İletişim Fakültesi,” kurulması için T.B.M.M’sine kanun teklifi verdi. Alban “Muğla Sıtkı Koçman Üniversite’si bugün 20 fakülte, 4 enstitü, 3 yüksekokul, 16 meslek yüksekokulu, 47 araştırma ve uygulama merkezi ile 208.000 metrekare kapalı alan üzerinde 44.607 öğrencisi, 1608 öğretim elemanı ve 827 idari personeliyle hizmet veren bir üniversitedir. Coğrafi anlamda uzaklıkların ortadan kalkması, iletişimin sağlanmasında büyük bir artış yaşandığı, iletişimin hızlanmasına büyük bir katkı sağlandığı, iletişimin interaktif düzeyde bireylerin katılım sağladığı bir medyanın oluştuğu günümüzde Sıtkı Koçman Üniversitesi’ne bir İletişim Fakültesi kurulması gazetecilik mesleği açısından faydalı olacağı gibi, bölgenin yazılı, görsel ve internet medyasına da katkı sunacaktır. Düşüncelerini, fikirlerini, görüşlerini hiçbir çıkar grubu, güç odağı, vs. için değiştirmeyecek, eğip bükmeyecek, 24 Ocak 1993 tarihinde öldürülen yürekli gazeteci-yazar Uğur Mumcu’nun gazetecilik anlayışını sürdürecek genç gazetecileri, basına kazandırmak amacıyla bu fakültenin Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ne kurulması için kanun teklifini sunmayı uygun gördük” dedi.

Bu haber toplam 1004 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.