Muğla’ya yeni müzeler

Muğla’ya yeni müzeler
AK Parti Muğla Milletvekilleri M. Yavuz Demir ve Yelda Erol Gökcan’ın girişimleriyle Milas ilçesine Taş Eserler Müzesi kurulacak.AK Parti Muğla Milletvekilleri M. Yavuz Demir, Yelda Erol Gökcan ve Beçin Kalesi Kazı Başkanlığının...

AK Parti Muğla Milletvekilleri M. Yavuz Demir ve Yelda Erol Gökcan’ın girişimleriyle Milas ilçesine Taş Eserler Müzesi kurulacak.

AK Parti Muğla Milletvekilleri M. Yavuz Demir, Yelda Erol Gökcan ve Beçin Kalesi Kazı Başkanlığının girişimleriyle, Menteşeoğulları Beyliği’nin kurucusu Ahmet Gazi’nin türbesinin de içinde bulunduğu alana “Taş Eserler Müzesi” kuruluyor. Beçin Kalesi kazısı ve çevresinden elde edilen buluntuların sergileneceği müze için Kültür ve Turizm Bakanlığından 2 milyon 900 bin liralık ödenek ayrıldı.

Ayrıca, Muğla’nın en çok ziyaretçi alan eserlerinden olan Beçin Kalesi’ndeki kazı çalışmalarının süresi de 6 aydan girişimler sonucu 12 aya çıkarıldı. Kale ve çevresinde yapılan düzenlemelerle Menteşeoğulları Beyliğinin başkenti, turistleri daha kaliteli bir alanda misafir edecek.

Milas ilçesinde arkeoloji çevrelerince “yüzyılın arkeolojik buluntusu” olarak anılan Hekatomnos  Anıt Mezarı ve Kutsal Alanı’nın ilk etabı da tamamlanarak ziyaretçilere açıldı.

Yine Milas ilçesinde Gümüşkesen Mezar Anıtı yerleşkesinde yapımı devam eden Milas Yeni Arkeoloji Müzesi’nin de betonarme inşaatının tamamlandığı, müzenin 2019 yılında ziyarete açılmasının planlandığı bildirildi.

AK Parti Muğla Milletvekilleri Demir ve Gökcan, Muğla’da tüm alanlarda olduğu gibi kültür ve turizm yatırımlarında da önemli işler gerçekleştirildiğinden söz etti. Bütçe görüşmeleri sırasında Muğla’daki yatırımlara ilişkin ilgili Bakan ve kurum yöneticileriyle temaslar sağlayan milletvekilleri, “Karya Uygarlığına başkentlik yapmış Milas ilçesinde bulunan ve Beylikler Dönemi’nde Menteşeoğulları Beyliği’ne başkentlik yapmış Beçin Mahallesi’ne yeni müzeler kuruyoruz. Beçin’de Taş Eserle Müzesi ve Milas ilçesindeki Yeni Arkeoloji Müzesi’yle kültür yatırımlarımız devam edecek. Bölgemizin turizm potansiyeline de oldukça büyük katkı sağlaması beklenen yatırımlarımız için Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy’a teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 619 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.