Muğla’ya yılın ilk karı düştü

Muğla’ya yılın ilk karı düştü
Kış mevsiminin başlamasıyla birlikte Muğla’nın yüksek kesimlerinde yılın ilk kar yağışı başladı.Neval Çolak ArslanMuğla’nın Menteşe İlçesi'nde bir kaç gündür etkili olan yağışlı hava bugün sabah erken saatlerde...

Kış mevsiminin başlamasıyla birlikte Muğla’nın yüksek kesimlerinde yılın ilk kar yağışı başladı.

Neval Çolak Arslan

Muğla’nın Menteşe İlçesi'nde bir kaç gündür etkili olan yağışlı hava bugün sabah erken saatlerde yüksek kesimlerde yerini kara bıraktı.

Muğla’ya yılın ilk karı düştü

Yılanlı Dağı’na ve Göktepe mevkiine yılın ilk karı düşerken, kent merkezinde ise soğuk hava etkili oldu.

Muğla’ya yılın ilk karı düştü

Kar yağdığını gören vatandaşlar, Yılanlı Dağı’na ve Göktepe mevkiine giderek karlı alanları fotoğraflayıp sosyal medya hesabından paylaştı.

Sabah saatlerinde yağan karın bundan sonraki süreçte de umutla devamını beklediğini söyleyen Üstün Yaşa, “Bir Muğlalı olarak, karı görünce çok mutlu oldum, hemen Yılanlı Dağı’na geldim. Sularımızın kesik olmaması, kurak bir yaz ayı yaşamamak niyetiyle bu kar yağışının devam etmesi için dua ediyoruz. Mevkisi yüksek kesimleri olan Yılanlı Dağı, Yılanlı Yaylası, Kurdu Kulesi vb. yerlerde, hava durumu tahminlerine göre bu sene, bu hafta sonundan başlayarak, önümüzdeki süreçte kış ayının daha verimli olacağını ve kar yağışının devam ederek, kar ile karışık yağmurlarla birlikte bundan sonraki süreçte inşallah kış ayını güzel bir şekilde geçireceğiz” diye konuştu.

Merkeze yaklaşık kilometre uzaklıkta olan bölge, kartpostal görüntüsü oluşturdu.

Bu haber toplam 1066 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.