Muhtardan eğitime anlamlı destek

Muhtardan eğitime anlamlı destek
Dalaman Taşbaşı Mahalle Muhtarı Musa Doğan eğitim ve öğretimde internet sıkıntısı yaşayan çocuklara yardım eli uzattı. “Her ilçeye bir okul değil,...

Dalaman Taşbaşı Mahalle Muhtarı Musa Doğan eğitim ve öğretimde internet sıkıntısı yaşayan çocuklara yardım eli uzattı. “Her ilçeye bir okul değil, her mahalleye bir okul değil her eve bir okul” sloganıyla adım atan Doğan, “Vatandaşının her ihtiyacına siz koşacaksınız” diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın talimatını kendine ilke edindiğini söyledi.

Neval Çolak Arslan

Muğla’nın Dalaman ilçesi Taşbaşı Mahalle Muhtarı Musa Doğan eğitim ve öğretimde internet sıkıntısı yaşayan çocuklara internet ve modem kavuşturarak yüz güldürdü.

Türkiye çapında pandemi nedeniyle eğitim ve öğretimde büyük aksaklıklar yaşanırken, Dalaman Taşbaşı Mahalle Muhtarı Doğan, “Her ilçeye bir okul değil, her mahalleye bir okul değil her eve bir okul” sloganıyla çocukların eğitim ve öğretimine katkıda bulundu.

Doğan, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın kendilerine verdiği talimatın, “Vatandaşın her ihtiyacına siz koşacaksınız” olduğunu belirterek, “Bende onun emrini kendime ilke edindim, vatandaşın her derdine deva olmak için bütün her konuya parmak basmaya başladım. Bu dönemde bizim önceliğimiz eğitim, sağlık ve ulaşım olduğundan bu konuya eğilmek zorundaydım. ‘Bana modem alır mısın amca’ diyerek boyun büken yavrularıma nasıl olurda hizmet etmem ben” diye konuştu.

Prof. Dr. Hüseyin Altaş ve kardeşi İş İnsanı Mustafa Altaş’ın en büyük destekçisi olduğunu dile getiren Doğan, “Pandemi dolayısıyla, çocukların okula gitmeme yasağı olduğu için evde internet üzerinden eğitim yaptıkları bir dönemde benim mahallemin dağlık bir bölge olması, bazı yerlerde telefonun dahi çekmemesi hatta bazı yerlerde televizyon bile çekmiyor. Bu mahrumiyet bölgesindeki çocuklarımızın eğitim ve öğretimi için internet konusunda geçici bir çözüm için elimizden geleni yaptık. Mahallemde seçilmiş biri olduğum için tüm ailelerden sorumluyum. Çeşitli mercilere müracaatları hemen yaptım. Türk Telekom, bütçeleri olmadığını ifade etti. Çeşitli yerlere gittik, bir çözüm bulamadık. En sonunda değerli Prof. Hüseyin Altaş ve değerli kardeşi iş adamı Mustafa Altaş’a derdimizi anlatarak, her ilçeye bir okul değil, her mahalleye bir okul değil her eve bir okul diyerek adım atmak istediğimizi ifade ettik. Her eve bir internet sokarsak çocuklarımızın eğitim ve öğretiminin eksiksiz devam edeceği inancındayız deyince onlarda, konu eğitimse biz elimizden gelen her şeyi yaparız dediler” dedi.

Speed Net A.Ş.’nin de çocukların eğitimi için 15 bin liralık destek çıktığını kaydeden Musa Doğan, “Speed Net A.Ş. ile de görüştüm ve maliyetinin 50 binin üzerinde olduğunu söylediler. Ardından böyle bir işe öncülük yaptığımda bana destek vereceklerini söylediklerinde çok mutlu oldum. 15 bin lirayı almayarak maliyeti 35 bin liraya düşürdüler. Altaş kardeşler de hemen destek vererek 25 Eylül Cuma günü itibariyle talimatlarını verdiler. Önümüzdeki hafta Taşbaşı Mahallesi’nin geçici olarak, internet sıkıntısını çözmüş olacağız” şeklinde ifade etti.

Eğitim, öğretim yuvası olan her eve internet bağlanacağını dile getiren ve bununla birlikte modemin de verileceğinin müjdesini veren Doğan, “Aynı zamanda 2005 yılında Türk Telekom özelleşirken Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma Bakanlığı Evrensel Hizmet Fonu adında bir kurulum oluşturulmuş. Bu fondan bizim haberimiz yoktu. Öğrenir öğrenmez, sadece kendi mahallem için değil tüm Dalaman için müracaatımı yaptım. Ümitliyim, tamamen çözüme kavuşturacağız inşallah” dedi.

Bu haber toplam 499 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.