Mürsel Alban’dan Muğla Valisine Tepki

Mürsel Alban’dan Muğla Valisine Tepki
CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Muğla Valisi Esengül Civelek’in davet edilmesine rağmen Büyükşehir Belediyesinin açılışlarına katılmamasını eleştirdi. CHP’li Alban, “Sayın Vali herhangi bir siyasi partinin değil,...

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Muğla Valisi Esengül Civelek’in davet edilmesine rağmen Büyükşehir Belediyesinin açılışlarına katılmamasını eleştirdi. CHP’li Alban, “Sayın Vali herhangi bir siyasi partinin değil, devletin valisidir. Büyükşehir Belediyesi, Muğla halkı için bir hizmet yapıyorsa, kendisini de bu açılışlarda görmek isteriz” dedi.

Muğla Valisi Civelek’in davetli olmasına rağmen, Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan yeni Menteşe Otogarı’nın açılış törenine katılmadığını hatırlatan Alban, “ilçelerde kaymakamlar ilde ise sayın vali, CHP’li belediyelerin yaptığı hiçbir açılışa, temel atma törenine veya kültürel etkinliklere katılmıyor. Fakat iktidarın üst yöneticilerinden biri Muğla’ya gelse, hemen havaalanına koşarak gidip onları karşılıyorlar” diye konuştu.

PARTİ DEVLETİ İNŞA EDİLDİ

Valilik ve kaymakamlık makamlarının devleti temsil ettiğini ifade eden Alban, bu görevlerde bulunanların tarafsız olması gerektiğini vurguladı. AKP’nin yönetim başında olduğu yıllar içinde “Parti devleti” inşa ettiği öne süren Alban, kamu görevlilerinin devlet memuru yerine, Parti Memuru haline geldiğini kaydetti.

CHP’li Alban, halkın hizmetine sunulan tesislerin açılışlarında devlet temsilcilerinin bulunmasını halkın da istediğini belirterek “İlimiz için bir hizmet üretiliyor. Büyükşehir veya ilçe belediyelerimiz yapıyor bu hizmetleri. Halka hizmet adına yapılan bu eserlerin devletin temsilcilerinin de bulunması sadece bizim değil halkımız da talebidir. Halk adına bir hizmet varsa açılışında devlet de orada olmalıdır” dedi.

Alban, bundan sonra yapılacak olan temel atma, açılış ve kültürel etkinliklerde Vali ve kaymakamları da aralarında görmek istediklerini ifade etti.

Bu haber toplam 554 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.