MÜRSEL ÖZATA: “TÜİK YALAN ZAMLAR GERÇEK”

MÜRSEL ÖZATA: “TÜİK YALAN ZAMLAR GERÇEK”
Türkiye Kamu-Sen Muğla Şubesi ek zam, refah payı, vergi oranları, 3600 ek gösterge ile ilgili Sınırsızlık Meydanı’nda basın açıklaması gerçekleştirdi. Türkiye Kamu-Sen Muğla İl Temsilcisi Mürsel Özata, “TÜİK yetkilileri...

Türkiye Kamu-Sen Muğla Şubesi ek zam, refah payı, vergi oranları, 3600 ek gösterge ile ilgili Sınırsızlık Meydanı’nda basın açıklaması gerçekleştirdi. Türkiye Kamu-Sen Muğla İl Temsilcisi Mürsel Özata, “TÜİK yetkilileri açıklama yaparken yalan makinesine bağlasın” dedi.

Türkiye Kamu-Sen Muğla Şubesi ek zam, refah payı, vergi oranları, 3600 ek gösterge ile ilgili Sınırsızlık Meydanı’nda basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamayı okuyan Türkiye Kamu-Sen Muğla İl Temsilcisi Mürsel Özata, “Neresinden tutsak elimizde kalıyor, neresinden baksak maaşlar kuşa dönmüş durumda. Son 10 yıldır memur maaşları enflasyonun bile altında kalıyor ve sürekli eriyor” dedi.

“MEMURLAR YOKSULLUK SINIRININ ALTINDA”

Muğla Şubesi adına açıklama yapan Türkiye Kamu-Sen Muğla İl Temsilcisi Mürsel Özata açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Mutfakta başlayan yangın evin tüm odalarını sardı. Geçen sene bu günlerde 1 dolar 7,90 TL idi, bugün 14,7 lira, artış %81. Geçen sene bugünlerde çeyrek altın 724 lira idi bugün 1320 lira; artış %82.

Bir sene içinde ortalama memur maaşı 567 dolardan 365 dolara geriledi. Erime %35,6.Enflasyon resmi rakamlara göre bile %21,31 ama memur maaşına yapılan zam % 5. Neresinden tutsak elimizde kalıyor, neresinden baksak maaşlar kuşa dönmüş durumda. Son 10 yıldır memur maaşları enflasyonun bile altında kalıyor ve sürekli eriyor. Memurlarımız ve emeklilerimiz, yoksulluk sınırının altında, en temel ihtiyaçlarını bile karşılayamaz durumdadır.”

“ENFLASYON ATEŞİ MEMURU YAKTI”

“Hayat pahalılığı giderek artıyor ve biz vatandaşlar olarak bunu daha çok hissediyoruz.  Olan sıcaklık, hissedilen sıcaklık vardır ya onun gibi bir durum var bu hayat pahalılığı konusunda. Her halde nem oranı bizi etkiledi. Yaşadığımız gerçeklere bakıyoruz. LPG 3 lira idi şimdi 8 lira, kömürün tonu 1000 lira idi şimdi 3000 lira, tüp 80 lira idi şimdi 230 lira, kahvenin kilosu 70 TL iken birden 140 TL oldu, Ayçiçek yağını tutabilene aşk olsun;  5 TL’lik Ayçiçek yağı 40 TL iken şu an 130 TL civarı. Ülkemizin büyümesi %10 oranında diye açıklanıyor. Biz yine hissedemiyoruz. Büyümeden kamu çalışanına düşen pay bize gelmeden buhar oluyor. Acaba kabahat bizde mi diye düşünmeden edemiyoruz.”

“YANGIN BÜYÜDÜ SÖNMÜYOR”

Kamu çalışılanları olarak TÜİK’in açıkladığı bilgilere itibar etmediklerini söyleyen Mürsel Özata, “Büyüme ve enflasyon rakamlarını açıklayan kurum TÜİK. Biz de buradan yetkililere soruyoruz. Madem TÜİK’in resmi rakamlarına göre enflasyon %21,31 ise niye memura %5+7=12 verilmiştir? Madem TÜİK’in resmi rakamlarına göre enflasyon %21,31 ise niye resmi harçlara %36, 20 zam yaptınız? TÜİK’in bu rakamları aldığı yerleri doğrusu merak ediyoruz. Eğer TÜİK’in rakamları gerçekse alışverişimizi TÜİK yetkilileri ile beraber yapalım. Onların rakamları belirlerken fiyat aldıkları yerlerden alışveriş yapalım ki bizim de enflasyonumuz TÜİK’in enflasyonu ile eşitlensin. Biz kamu çalışanları TÜİK açıklamalarına itibar etmiyoruz ve inanmıyoruz. TÜİK doğruları söylemiyor. Buradan teklif ediyoruz,  TÜİK yetkililerini açıklama yaparken yalan makinesine bağlasınlar” dedi.

“TÜİK YALAN ZAMLAR GERÇEK”

“Memur maaşları için masaya oturan yetkili konfederasyon daha 3 ay önce, önümüzdeki yıl için %5+7 gibi komik bir rakama davul zurnayla imza atanlar, bugün yüzleri bile kızarmadan toplu sözleşmenin yenilenmesinden söz ediyor. Gece kurtla bir olup koyunu yiyenler, sabah da çobanla beraber yas tutuyorlar. Malum sendikanın makûs talihini kabullenmiş arkadaşlar;,kiminiz makam ve mevki için, kiminiz rahatınızdan taviz vermemek için, kiminiz güce karşı durmamak için hâsılı şahsi menfaat sağlamak için üye olduğunuz biliyoruz. Buradan kamu çalışanlarına bir kez daha seslenmek istiyorum.

Evdeki peyniri korumak için fareye nöbet yazılmaz. Kümese bekçi bulunmazsa tilki bekçi yapılmaz.

Kamu çalışanları yukarıda açıkladığımız hususların tekrar yaşanmaması için toplu sözleşmede masaya oturacak sendikaya yetki verirken hür iradeleriyle karar vermelidirler. Zira 3. toplu sözleşme de yine 3. Hüsran. Memurlar artık mazoşist tutumlarından vazgeçmeliler”

“KORKMAYI BIRAK İRADENE SAHİP ÇIK”

Memurlara ek zam yapılmadığı takdirde memurların mum gibi eriyeceğini belirten Özata, “Sürdürülemez bir durumdayız, bu gidişle 2022 yılını tamamlayamayız. Son 1 yıl içinde memurun zorunlu giderlere karşı alım gücü aylık tam 1.087 lira eridi.  Aylık enflasyon rakamları resmi olarak bile %5’lere dayanmışken, verilecek %5 artış bir aylık enflasyonu bile karşılamıyor. Zaten ocak ayında alınacak %5 zam, mart ayı itibarı ile vergi dilimindeki artışa gidecek. Bu durum küresel salgınla birlikte sürdürülemez bir hal aldı. Yani bu şartlar altında 2022’de memura gerçek anlamda ek zam yapılmazsa hem memur maaşları hem de memurlar mum gibi erimeye devam edecektir. Köprü ve otoyollarda araç geçiş ve gelir garantisi veriliyorsa yıllardır enflasyonunun üzerinden silindir gibi geçtiği memura da temel ihtiyaç maddelerini karşılama garantisi verilsin” şeklinde konuştu.

“SUSMA HAYKIR EK ZAM HAKTIR”

“Yapılan açıklamalarla kamuoyu memurun maaşını artmış zannediyor. Buradan ev sahiplerine, memurdan alacağı olanlara sesleniyoruz: Ne doktorlara ne öğretmenlere ne de diğer kamu çalışanlarına ortada verilmiş bir zam yoktur. Maaşlarımız 8 bin- 9 bin civarında değildir. Kamuoyunda sanki memurların bir eli yağda bir baldaymış gibi afakî maaş rakamları dolaşmaktadır. Hâlbuki kamuoyundaki rakamlarla memurlarımızın eline geçen rakamlar arasında dağlar kadar fark vardır. Hep aynı kanalları izlerseniz olacağı da budur. Durum böyleyken memurlarımız göstermelik zamlardan bıkmış durumdadır. Burada kamuoyuna bir kez daha hatırlatmak istiyoruz. Enflasyon farkı zam değildir. Enflasyon sepeti güncel değildir. TÜİK rakamları gerçekçi değildir.  Malum Sen yetkili ama etkili değildir. Biz alım gücünü yükseltecek, ekonomideki büyümeden çalışana pay verecek gerçek bir zam istiyoruz. Enflasyon farkı kadar zam sıfır zam demektir. Vergi oranları %15’de sabitlenmeli, 3600 ek gösterge sözü ivedilikle hayata geçmeli, Tüm kamu görevlilerine bayram ikramiyesi verilmeli, tapulu tapusuz arazi adı gibi farklı istihdam modelleri ivedilikle kaldırılmalı tüm sözleşmeli personel memur kadrolarına geçirilmelidir.”

“HEPİMİZ BİRİZ, BERABERİZ”

Özata açıklamayı şu sözlerle sonlandırdı:

“Toplu sözleşmelerdeki teklifiniz ile biz kamu çalışanlarını en kibar ifadeyle incittiniz. Hiç olmazsa ekonomik olarak zor günler geçiren milyonların umutlarını boşa çıkarmayın, derhal ek zam ve refah payı uygulamasını hayata geçirin. Zira huzurumuz kalmadı bu fani dünyada diyoruz. Sonuç olarak müjdeler verilirken kamu çalışanlarını birbirine düşürecek, iş barışını bozacak şekilde ayrımcılık yapmak yerine herkesi mutlu edecek somut, net kararlar alınmalı ve hemen yürürlüğe girmelidir.

Taleplerimiz, makuldür ve istenirse karşılanabilir. Mücadelemiz, başta kamu çalışanları olmak üzere tüm Türk Milletinin daha güzel bir Türkiye’de, yaşanabilir bir ücretle, refah içinde yaşaması içindir.

Günün şartlarına göre ivedilikle kamu çalışanlarının maaşlarına yapılacak iyileştirme toplumsal huzur ve barışı sağlayacaktır. Tüm kamu çalışanları, Hükümetten yüzlerini güldürecek, adil ve hakkaniyetli bir ek zam beklemektedir.”

Bu haber toplam 422 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.