MUSKİ Atıksu Analizleri Yapabilecek

MUSKİ Atıksu Analizleri Yapabilecek
MUSKİ Genel Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen Çevre Ölçüm ve Analizleri Yeterlik Belgesini alarak Muğla’da Atıksu altyapı...

MUSKİ Genel Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen Çevre Ölçüm ve Analizleri Yeterlik Belgesini alarak Muğla’da Atıksu altyapı sisteminin kontrolündeki ve analizlerindeki tek yetkili kurum haline geldi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü, vatandaşlara daha sağlıklı ve temiz su sağlamak amacıyla Bodrum ve Marmaris ilçelerinde bulunan Çevre Analiz Laboratuvarları’nda çalışmalarına devam ediyor.

Su ve Atıksu kapsamında analiz faaliyetlerini yürüten Bodrum ve Marmaris Çevre Analiz Laboratuvarlarına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Çevre Ölçüm ve Analizleri Yeterlik Belgesi verildi. Bu belge ve MUSKİ Atıksuların Kanalizasyon Şebekesine Deşarj Yönetmeliği ile birlikte Muğla’da Atıksu altyapı sisteminin kontrolü ve atıksu analizlerindeki tek yetkili kurum MUSKİ Genel Müdürlüğü oldu.

PARAMETRE SAYISI 8’E YÜKSELTİLDİ

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri tarafından Bodrum ve Marmaris ilçelerin bulunan Çevre Analiz Laboratuvarları’nda kapsam genişletme denetimi gerçekleştirildiğini belirten MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen, “Denetlemeler sonucunda tespit edilen eksikliklerimizi giderdik ve Çevre Ölçüm ve Analizleri Yeterlik Belgesini aldık. Bu belge ile birlikte 4 adet olan parametre sayımız 8’e yükseltildi. Laboratuvarlarımız Askıda Katı Madde (AKM), Biyolojik Oksiyen İhtiyacı (BOİ), Kimyasal Oksijen İhtiyacı (KOİ), pH, Toplam Azot (T-N), Toplam Fosfor (T-P), Yağ Gres ve Yüzey Aktif Madde (MBAS) parametrelerinden akredite ve yeterlik belgesine sahip çevre analiz laboratuvarı niteliği kazanmıştır” dedi.

Bu haber toplam 740 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.