Mustafa Cankel: “Sanık ağırlaştırılmış müebbet alana kadar davamızın arkasındayız”

Mustafa Cankel: “Sanık ağırlaştırılmış müebbet alana kadar davamızın arkasındayız”
Isparta'da erkek arkadaşı tarafından öldürülen Güleda Cankel'in katili Zafer Pehlivan'a müebbet hapis cezası verilmesinin ardından, Güleda Cankel’in...

Isparta'da erkek arkadaşı tarafından öldürülen Güleda Cankel'in katili Zafer Pehlivan'a müebbet hapis cezası verilmesinin ardından, Güleda Cankel’in babası Mustafa Cankel sosyal medya hesabından paylaşım yaparak, “sanık ağırlaştırılmış müebbet alana kadar davamızın arkasındayız” dedi.

Sinem Korkmaz

Isparta’da eski kız arkadaşı üniversiteli Güleda Cankel’i, 18 Kasım 2019 tarihinde kalbinden bıçaklayarak, öldüren Zafer Pehlivan, hakkında ‘tasarlayarak ve canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürmekten ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılan Zafer Pehlivan, yargılandığı davada ‘kasten öldürmek’ suçundan ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.  Zafer Pehlivan'a müebbet hapis cezası verilmesinin ardından, Güleda Cankel’in babası Mustafa Cankel sosyal medya hesabından paylaşım yaparak, “ağırlaştırılmış müebbet hapsi alana kadar davamızın arkasındayız” dedi.

SANIK DURUŞMADA AİLEDEN ÖZÜR DİLEDİ

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile sanığın özür dilemesinin pişkinlik olduğunu ifade eden Mustafa Cankel“Dün kızımın canice, tasarlayarak ve eziyet çektirerek kasten öldürme suçundan açılan dava dosyasının 4. duruşması fiilen 3. duruşması yapıldı dava dosyasının içeriği deliller ve sanığın itiraflarına rağmen davanın en başından beri herkes ağırlaştırılmış müebbet kararı çıkmasını beklerken müebbet hapis kararı ve tehditten ayrıca 1 yıl ceza alması yönünde ki mahkeme kararı ne bizi nede Türk halkını tatmin etmemiştir. Basın açıklamasında da söylediğim gibi 1 değil 10 ağırlaştırılmış müebbet dahi verilse bizim acımıza merhem olmayacaktır. Katil sadece Güleda'yı değil annesini babasını ve yakınlarında öldürmüştür. SEGBİS sistemi ile sanığın katılımı ile gerçekleştirilen duruşmada sanığın hiçbir pişmanlık emaresi olmadan benden ve anneden onlara böyle bir acı yaşattığım için özür dilerim demesi ayrı bir pişkinliktir” ifadelerini kullandı.

Güleda Cankel’in babası Mustafa Cankel’in paylaşımının devamı şöyle:

“Dosyada bütün deliller ve sanığın itirafları somut bir şekilde apaçık mevcutken açılan davanın içeriğinde olan canavarca hisle, tasarlayarak ve eziyet çektirerek öldürme fiiline istinaden açılmış olmasına rağmen bu fiiller göz ardı edilmiş sadece kasten öldürme fiilinden müebbet hapis cezasına mahkeme heyeti hükmetmiştir. Verilen bu hüküm aynı zamanda kadın cinayetlerinin önünü açmak anlamında tarafımızdan ve halk gözünde bu şekilde algılanması a vede verilen bu hüküm kadın cinayetlerinin önünü açmaktadır. Müebbet hapis cezası bizi ve tüm bu davaya katılanları takip edenleri tatmin etmemiştir edemez de. Bu karar ikinci bir defa bizim yıkılmamıza neden olmuştur. Umarım Adalet verilen bu kararın farkına vararak görmezlikten gelinen delillerin ve itirafların doğrultusunda kamu oyununun vicdanını rahatlatacak olan Ağırlaştırılmış Müebbet olarak değiştirir. Biz ve avukatlarımız sonuna kadar bu davanın bu yönde karar çıkana kadar takipçisi olacağız. Tek temennimiz sanığın hak ettiği cezayı almasıdır. Verilecek olan tüm kararlar kızımı geri getirmeyecek ama bu zihniyette olan kişilerin belki önünün birazcık da olsa faydası olacaktır. Dava sürecinde yanımızda duran başta acımızı aylardır bizle yaşayan bizimle birlikte ağlayan avukatımız Alev Öztürk hanımefendiye diğer müdahil olan avukatlarımıza baro başkanlarımıza, milletvekillerimize ve sivil toplum kuruluşlarına kısacası tüm halkımıza arkamızda durdukları için teşekkür eder sanığın layık olduğu ağırlaştırılmış müebbet hapsi alana kadar davamızın arkasında olduğumuzu belirtmek isterim. Teşekkürler.”

Bu haber toplam 776 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.