MUTFAKTA GÜZEL ŞEYLER OLUYOR

MUTFAKTA GÜZEL ŞEYLER OLUYOR
4 Ağustos. Benim doğum günüm.Sadece doğum günüm değil, mutluluklarımı, yalnızlığımı ve üzüntülerimi yaşadığım bir gün olmuştur benim için....

4 Ağustos. Benim doğum günüm.

Sadece doğum günüm değil, mutluluklarımı, yalnızlığımı ve üzüntülerimi yaşadığım bir gün olmuştur benim için. Yüzlerce kişi iletişim kanalları vasıtasıyla doğduğum günü kutlarken mutlu olurum. Hatırlandığımı ve sevildiğimi bilmek iyi gelir bana. Malum hizmet sektöründeyiz ve bu günlerde turizmde yüksek sezonu yaşıyoruz. Doğum günümün, yaz aylarının tam ortasında işlerimizin en yoğun olduğu zamana denk gelmesi ve sevdiklerimden uzakta olmak üzer beni.

Bu günkü konumuz benim doğum günüm değil tabii ki. Muğla’mız adına doğum günümde aldığım memnuniyet verici haberler.

Her şey, gelen bir telefonla başladı. Arayan kişi aynı zamanda Türkiye Aşçılar Federasyonu ve “Master şef, Asya ve Avrupa birliği” başkanı olan Cheff Seyfi Erşahin’di.

Doğum günümü kutladı, Muğla Mutfağı ile ilgili yaptığım çalışmalardan dolayı tebrik etti ve Dünya çapında yapılacak organizasyonlarda Ülkemizi temsil etmek üzere kurulan 9 kişilik Türkiye takımına davet etti.

Bir Şef için bundan daha güzel ne olabilirdi bilmiyorum. Ömrümün yarısı Muğla Mutfağını araştırmak ve tanıtmakla geçirdim. Muğla yemekleriyle 16 altın madalya ve sayısını benim bile hatırlamadığım kadar ödül aldım. Türkiye aşçı haber tarafından “en iyi şefler” ödülüne layık görüldüm. Şimdi de Ülkemizi temsil etmek üzere Seyfi Erşahin’in direktörlüğünde kurulan Türkiye takımındayım. Kolay olmadı. Bundan sonra da kolay olmayacak. Muğla Mutfağı adına çok önemli gelişmeler oluyor, olmaya devam edecek.

Facebookta “Muğla Yemekleri Kültür ve Paylaşım Grubu” adında bir grubumuz var. 3 bin üzerinde üyeye ulaştık. Muğla yemeklerini ve mutfağımızla ilgili önemli bilgileri paylaşıyoruz. Unutulan yemeklerimizi ortaya çıkardık. Her Muğla yemeğinin İl merkezi ve ilçelerde yapılış şekillerini araştırıyoruz. Atalarımızın bize miras bıraktığı mutfak kültürünü bizden sonraki nesillere doğru şekilde ulaştırmak için bilgi bankası oluşturduk. İyi de yaptık. Emeği geçen herkesi kutluyorum. “Muğla yemekleri Kültür ve paylaşım Grubu”na Mutfak kültürüne ilgi duyan tüm hemşerilerimi bekliyorum.

Timur Kocabıçak (Ula Aşığı)

Yöresel Mutfak Araştırmacısı

Bu haber toplam 712 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.