MUTSO Üyelerine KOSGEB Destek Paketleri Anlatıldı

MUTSO Üyelerine KOSGEB Destek Paketleri Anlatıldı
Muğla Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliği ve işbirliğinde KOSGEB KOBİ Destek Programları kapsamında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.Sinem...

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliği ve işbirliğinde KOSGEB KOBİ Destek Programları kapsamında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Sinem Korkmaz

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ile Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO), Yurt Dışı Pazar Destek Programı başta olmak üzere, aktif olan KOBİ Destek Programları hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

MUTSO üyelerine yönelik gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan; “Muğla Ticaret ve Sanayi Odası olarak bizler ilimiz ekonomisinin geliştirilip, yaşayanların refah seviyesinin yükseltilmesi için gönüllü olarak çalışanlarız. Bu çalışmaları yürütürken kamu, özel sektör ve üniversite işbirliğini önemsediğimiz gibi, hazırladığımız ulusal ve uluslararası projelerle ilimiz ekonomisine ve sosyal yaşamına katkı sağlamaya çalışıyoruz. Bu katkıların başını da, girişimciliği özendirici çalışmalar ile faaliyetlerini sürdüren üyelerimizi ihracata ve e-ticarete yönlendirmek oluşturuyor. Reel sektörün temsilcileri olarak biliyoruz ki, günümüz ekonomik koşulları içerisinde yeni adımlar atmak, yeni oluşumları hayata geçirmek yada yeni pazarlara açılmak ikinci plana atılmış durumda. Ancak zaman zaman olumsuz görünen ortamı yeni adımlar ile avantaja çevirenler olduğunu görmekteyiz. Doğru zamanda doğru adımlar atmak son derece önemli. Bu noktada, ortak çalışmalarımızla, girişimcilik eğitimlerinde oldukça başarılı rakamlara ulaşan KOSGEB, fiziki alan, teknik donanım, günümüz teknolojilerinden faydalanma, yurtdışı pazara açılım fırsatları sunma gibi daha pek çok konuda KOBİ’lerin yanında yer almayı sürdürüyor.  İşletme olarak ihtiyaçlarınız doğrultusunda, KOSGEB tarafından açılan destek programlarını takip etmenizi öneriyorum” dedi.

Başkan Ercan’ın ardından kürsüye gelen KOSGEB İl Müdürü Gökhan Akaydın sunumuna başlamadan önce; “Sahada en iyi iş birliği yaptığımız kurumlar Odalarımız. Muğla’da da Muğla Ticaret ve Sanayi Odası ile iyi bir işbirliğimiz var. Kendilerine teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

KOSGEB’in hedef kitlesi, desteklediği/desteklemediği sektörler, amacı, vizyonu ve yol haritası hakkında kısaca açıklamalarda bulunan Müdür Akaydın, KOSGEB destek programları hakkında bilgi verdi. Müdür Akaydın, Yurtdışı Pazar Destek Programı başta olmak üzere, İşletme Geliştirme Destek Programı, KOBİ Gelişim Destek Programı (KOBİGEL), İşbirliği Destek Programı ile AR-GE ve İnovasyon Destek Programlarına başvuru koşulları ve kapsamında detaylı bir sunum gerçekleştirdi.

Bu haber toplam 511 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.