MUTSO’dan Yeni Deprem Yönetmeliği ve Yığma Yapılar Semineri

MUTSO’dan Yeni Deprem Yönetmeliği ve Yığma Yapılar Semineri
MUTSO 12’nci Meslek Komitesi öncülüğünde yeni deprem yönetmeliği ve yığma yapılar konularında  gerçekleştirilen seminere, ilgili sektör temsilcileri yoğun ilgi gösterdi.Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) 12’nci Meslek...

MUTSO 12’nci Meslek Komitesi öncülüğünde yeni deprem yönetmeliği ve yığma yapılar konularında  gerçekleştirilen seminere, ilgili sektör temsilcileri yoğun ilgi gösterdi.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) 12’nci Meslek Komitesi (Mimarlar ve Mühendisler), Menteşe Belediyesi, Mimarlar Odası ve İnşaat Mühendisleri Odası Muğla Şubelerinin işbirliğinde, “Orhan Arar’ın Multidisipliner Anlatımıyla, Yeni Deprem Yönetmeliğine Genel Bakış ve Mimari Tasarıma Etkileri ile Yığma Yapılar” konulu bir seminer düzenlendi. 23 Mayıs Perşembe günü MUTSO ev sahipliğinde düzenlenen seminere, mimarlar ve mühendisler başta olmak üzere, kamu çalışanları ve ilgili sektör temsilcilerinden yaklaşık 100 kişi katılım sağladı.

Seminerin başlangıcında bir konuşma gerçekleştiren MUTSO 12’inci Meslek Komitesi Başkanı Yüksek Mimar Meral Oğuz şunları kaydetti: “Böylesi önemli bir seminerin düzenlenmesinde önemli katkılar sunan, başkanlığını yürüttüğüm Muğla Ticaret ve Sanayi Odası, Mimarlar ve Mühendisler Komitesine, paydaşlarımız Menteşe Belediyesine, Mimarlar Odası ve İnşaat Mühendisleri Odası Muğla Şubelerine emekleri ve destekleri için teşekkürlerimi sunarım. En özel teşekkürlerimi ise bugün aramızda bulunan, kıymetli bilgi birikimi ve deneyimlerini bize aktaracak olan sayın Orhan Arar’a sunmak istiyorum.” Dedi.

Orhan Arar’ın özgeçmişi hakkında bilgi veren Meral Oğuz, sonrasında şöyle devam etti: “Bizler, mimarlar ve mühendisler sektör temsilcileri olarak, ilimizin ve coğrafyamızın mevcuttaki meslek ortamının durumu iyileştirilmesi ve sürdürülebilirliği yönünde yapılması gerekenler, sektörün yaşadığı sorunlar ve bu sorunların çıkış noktaları ile sunulabilecek alternatif proje ve önerilere ilişkin çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kapsamda, varsa sorularınız, sorunlarınız, sıkıntılarınız ya da çözüm önerileriniz lütfen bizimle paylaşınız. Paylaşınız ki sinerji yaratarak birlikte hareket edebilelim. Deneyim aktarımı niteliğindeki seminerlerimiz paydaşlarımızla da birlikte olarak devam edecek. Bu anlamda ihtiyaç duyduğunuz konularda meslek komitemize bildirimde bulunabilirsiniz.”

Daha sonra Yüksek İnşaat Mühendisi Orhan Arar, iki bölümden oluşan seminerinde katılımcılara hitap etti. İlk bölümde yeni deprem yönetmeliğine genel bakış ve mimari tasarıma etkileri kapsamında açıklamalarda bulunan Yüksek Mühendis Arar, ikinci bölümde geçmişte, günümüzde ve gelecekte yığma yapılar konusunda paylaşımlarda bulundu. Bir proje ofisi işletmecisi olarak Orhan Arar’ın, ‘bilginin zekatı paylaşmaktır’ felsefesi ile tüm bu yönetmeliklerin benzeyen ve ayrışan yönleri ile ilgili birikim ve deneyimlerini mukayeseli sentez yöntemiyle gelecek kuşaklara aktarmak üzere gerçekleştirdiği ve yaklaşık dört saat süren seminer katılımcılar tarafından oldukça beğeni topladı. Serbest meslek erbabı mimarlar ve mühendisler ile kamu çalışanlarının katılımı, seminerin verimliğine oldukça katkı sağladı.

Bu haber toplam 335 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.