MUTSO’YU KARIŞTIRACAK İSTİFA

MUTSO’YU KARIŞTIRACAK İSTİFA
MUTSO Genç Girişimler Kurulu İl İcra Komitesi Başkanı Mehmet Yapıcı, çarpıcı konulara değinerek istifa etti. Yapıcı, projelerine değer verilmediğini belirtirken ‘Ula Sarımsağı’ projesini kendisine haber verilmeden MUTSO...

MUTSO Genç Girişimler Kurulu İl İcra Komitesi Başkanı Mehmet Yapıcı, çarpıcı konulara değinerek istifa etti. Yapıcı, projelerine değer verilmediğini belirtirken ‘Ula Sarımsağı’ projesini kendisine haber verilmeden MUTSO yönetimin kendi projeleriymiş sunulduğunu ifade etti. MUTSO’yla ilgili flaş iddialarda bulunan Yapıcı, MUTSO yönetim kurulunun oda çalışanlarına mobbing uyguladığını kaydetti.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO)  Genç Girişimciler Kurulu İl İcra Komitesi Başkanı Mehmet Yapıcı, istifa etti. İstifa açıklaması yayımlayan Genç Girişimi Mehmet Yapıcı, çarpıcı iddialar ortaya koydu. Açıklamasında MUTSO ile ilgili birçok şeye değinen Mehmet Yapıcı, “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne bağlı olarak faaliyetlerini sürdürmekte olan, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Bünyesindeki Genç Girişimciler Kurulu Başkanlık görevimden istifa ettiğimi belirten yazımı sizinle paylaşıyorum. Bu istifanın bir açıklama ile yapılmış olmasının altındaki sebep ülkedeki kurumlarla ilgili farkındalık yaratmaktır. Muğla özelinde ve Türkiye genelinde yapılan işlerin ne kadar göstermelik olduğunu vurgulamaktır.” dedi.

TOPLANTIDA TELEFONDA OYUN OYNAYANLARA İNAT

Sunduğu projelere MUTSO tarafından ilgi gösterilmediğini kaydeden Yapıcı, “2019 yılında MUTSO yönetim kurulunun bir bölümünün ricası üzerine başkanı seçildiğim Genç Girişimciler Kurulu’nda  elle tutulur hiçbir faaliyet düzenleyemeyip, açık ve net başarısız olduğumuz bir dönemi sonlandırma zamanının geldiğini düşünüyorum. Her ne kadar bu başarısızlığın altındaki temel sebep MUTSO yönetim kurulunun içindeki yöneticilerin bir bölümünün, yapmış olduğumuz çalışmalara ve projelere karşı olan negatif ve alakasız tutumu olsa da, başarısız dönemi sadece onlara bağlamamak gerekmektedir. Yönetim kurulu toplantısında projemizi sunarken telefonunda oyun oynayanlara inat, kalıp iyi işlere imza atmak isterdim fakat yönetmem gereken bir işim var.” diye konuştu.

BİZİM PROJEMİZİ KENDİ PROJESİYMİŞ GİBİ GÖSTERDİLER

Yapıcı, arkadaşıyla beraber hazırladıkları projeye önce MUTSO yönetimi tarafından değer verilmediğini sonra ise kendilerine haber verilmeden kendi projeleriymiş gibi tanıtım yapıldığını ifade etti. Arkadaşıyla ortak hazırladıkları ‘Ula Sarımsağı’ projesine cevap verilmediğini aktaran girişimci Yapıcı, “Yaklaşık 14 ay önce, genç girişimci sıfatını tam olarak taşıyan ve aynı zamanda projesiyle tarımı ve üretimi de kalkındırmayı hedef belirlemiş olan değerli arkadaşım Erkin Aykın ile MUTSO yönetimine sunmuş olduğumuz ULA SARIMSAĞI projemiz bir türlü olumlu veya olumsuz cevaplandırılmamıştır. Bu süreçte yöneticileri ve başkanı defalarca arayıp sürecin nasıl ilerlediğini sordum ve devamlı yuvarlak cevaplar aldım. Bundan birkaç ay önce ise MUTSO’nun bizim sunduğumuz projeyi bize haber dahi vermeden sanki kendi projesiymiş gibi başlattığını sosyal medyadan üzülerek öğrendim. Yönetimden bir yetkili ile bu konu üzerine konuşmaya gittiğimde ise, başka bir yönetim kurulu üyesinin bu projeyi alenen izinsiz kullandığını ve kendi projesi gibi hayata geçirdiğini söyledi. Bu işin ne kadar yakışıksız olduğunu da kendi ağzıyla kabul etti.  Bu projenin ise kişisel olarak mı yoksa MUTSO yönetimi ile birlikte mi izinsiz kullanıldığı sorusuna net cevap veremedi. Yine tüm çabalarıma rağmen bu konu ile ilgili MUTSO yönetiminden net bir cevap alamadım. Başta girişimci arkadaşım Erkin Aykın’a ve bana yapılmış olan bu saygısız tutumu kınıyorum. Zihniyet olarak ortak paydada bir türlü buluşamadığımız yönetimle bu süreçten sonra ilişkilerimizin iyi olması da beklenemezdi.” şeklinde konuştu.

MUTSO YÖNETİMİNDEN ÇALIŞANLARA MOBBİNG

Yapıcı MUTSO’yla ilgili çarpıcı konulara değinerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Şahsım adına bardağı taşıran son damla ise, MUTSO’nun, Muğla’nın yaşamış olduğu yangın felaketiyle ilgili gerekli girişimlerde bulunamayan, köylerimizde usulsüzce kesilen ağaçları görmezden gelen, bir acil eylem planı olmayan, her anlamda sınıfta kalan hükümetin sözcülüğünü yapmaya çalışan bir kurum olarak öne çıkmasıdır. Ülkenin mafyatik hesaplaşmalar, çıkar çatışmaları, mülteci sorunu, ekonomik sıkıntılar ile çalkalandığı bu dönemde yanlışa yanlış diyememenin yanında, bir de yanlışı yapanlarla boy boy fotoğraf verme geleneği bu kurumu şahsım ve çevremin eleştirme sebeplerinden biridir. Bilinmelidir ki bu kadar az iş yapıp sosyal medyada bu kadar çok fotoğrafla ön plana çıkmayı istemek de komik düşürücü bir politikadır. Her yaptığınız ziyareti ve her içtiğiniz çayı görmek zorunda değiliz.

Son olarak değinmeden geçemeyeceğim, MUTSO çalışanlarının yönetim kurulu üyelerinden görmüş oldukları mobbing, senin işini daha düşük maaşla yaptırabileceğim bir dolu insan var tavrı, yönetimce işe alınmış olan ara idarecilerin personele takınmış olduğu yakışıksız tutum gibi pek çok sümen altı edilmiş sorun bulunmaktadır. MUTSO’nun şahsıma borcu yoktur kağıdı vermekten başka bir faydası yoktur, fakat bundan sonraki süreçte beklentim çalışan personele yapılan mobbingin ortadan kalkması ve çalışma şartlarının iyileştirilmesidir.

Ülkemizin köprüden önceki son çıkışı kaçırmak üzere olduğu ve her geçen gün liyakatsiz ve bencil yönetim anlayışı ile dibe battığı bu dönemde kafanızı kumun altına gömerek ve herkese şirin gözükmeye çalışarak ülkeye fayda değil zarar vereceğinizi belirtmek isterim.”

Bu haber toplam 4900 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum