müze önünde eylem

müze önünde eylem
Muğla’nın Marmaris İlçesi'nde, turizmci hayırsever işadamı 73 yaşındaki Ahmet Urkay’ın, Çamlı Köyü Taşhan mevkiine 11 yıl önce yaptırdığı...

Muğla’nın Marmaris İlçesi'nde, turizmci hayırsever işadamı 73 yaşındaki Ahmet Urkay’ın, Çamlı Köyü Taşhan mevkiine 11 yıl önce yaptırdığı müzesine yıkım kararı alınmasına Muğla Turizm ve Çevreciler Grubu, eylem düzenleyerek tepki gösterdi.

Marmaris’in ilk turizmcilerinden olan, 6 okul ile bir de cami yaptıran hayırsever Ahmet Urkay, 40 yıl boyunca Anadolu’yu gezerek koleksiyonuna dahil ettiği tarihi eserleri sergilemek amacıyla Marmaris’e 13 kilometre uzaklıktaki Çamlı Köyü Taşhan mevkiinde 8 bin 880 metrekarelik ticari alan ruhsatlı arazi satın aldı. Urkay, 2001 yılında yapı ruhsatı alarak inşaata başladı. Urkay 2003 yılında yapı kullanma izni için başvurduğunda kot farkının ana yol yerine dereden alınması gerektiği belirtilip inşaat mühürlenerek yıkım emri çıkartıldı. Zamanın valisi Hüseyin Aksoy müzeyi yerinde inceledi. Yetkililer 7 bin lira ceza kesti. Ahmet Urkay, yapı tadilat belgesi alarak gerekli düzeltmeleri yerine getirdi. İkinci kontrolde de eksiklikler bulundu ve onlar da düzeltildikten sonra Urkay, önceki yıl aralık ayında tekrar yapı kullanma izni için müracaat etti.

Bu haber toplam 505 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.