Müzik ve Dans Kongresi

Müzik ve Dans Kongresi
İlki Dicle Üniversitesi Devlet Konservatuvarı tarafından Dicle’de düzenlenen Uluslararası Müzik ve Dans Kongresi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nden...

İlki Dicle Üniversitesi Devlet Konservatuvarı tarafından Dicle’de düzenlenen Uluslararası Müzik ve Dans Kongresi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nden Doç Dr. Kürşad Gülbeyaz ve Mersin Üniversitesi’nden Doç Dr. Tarkan Yazıcı koordinatörlüğünde 3. Kez Marmaris’te yapılacak. İçmelerde bir otelin ev sahipliği yapacağı kongreye Azerbaycan Müzik Akademisi, Azerbaycan Bakü Koreografi Akademisi ve Bulgaristan Sofya Milli Spor Akademisi ortaklığında 20, 21 ve 22 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Marmaris Belediyesi’nin de destekçileri arasında yer aldığı kongre kapsamında bilimsel oturumların yanı sıra konserler de düzenlenecek. Konserler 20 ve 21 Ekim’de Armutalan Kültür Merkezi’nde yapılacak. Yurtiçi ve yurtdışından yaklaşık 50 üniversiteden 100’e yakın akademisyenin katılacağı kongrede konserler halkın katılımına da açık olacak.

Her iki gece saat 20.00’da başlayacak konserler ve dans gösterileri; batı müziği ağırlıklı olmak üzere, zeybek gösterileri, Türk halk müziği eserleri, piyano eşliğinde Nazım Hikmet şiirleri ve Türk dünyası şarkıları içerikli olacak.

Bu haber toplam 1025 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.