MÜZİSYENLER KARARA TEPKİLİ

MÜZİSYENLER KARARA TEPKİLİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından eğlence mekanlarının, saat 24.00'a kadar müzik yapması şartıyla açılacağını söyledi. Erdoğan, kararla ilgili de, "Gece kimsenin kimseyi rahatsız etme hakkı...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından eğlence mekanlarının, saat 24.00'a kadar müzik yapması şartıyla açılacağını söyledi. Erdoğan, kararla ilgili de, "Gece kimsenin kimseyi rahatsız etme hakkı yoktur" sözlerini kullandı. Sosyal medyada, müzik sektörüyle ilgili alınan karara tepki geldi. Çok sayıda müzisyen, konuyla ilgili paylaşımda bulundu.

Sinem Korkmaz

Türkiye'de uzun süredir uygulanan Coronavirüs kısıtlamaları, hasta sayılarının 5 binlere düşmesinin ardından kaldırılmaya başlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da gerçekleştirilen Kabine Toplantısı'nın ardından Türkiye'nin yeni normalleşme planını açıkladı.

"EN BÜYÜK SIKINTIYI MÜZİSYENLER ÇEKİYOR"

Muğla Roman Kültür ve Sahne Emekçileri Dayanışma Derneği Başkanı Gökhan Gedik, "Bu normalleşme adımlarından müzik ile alakalı, müzik yapabilme çalabilme süresinin 12 ye uzatılması tabi ki iyi bir şey. Hali hazırda 10 da sokağa çıkma yasağı var ve mekanlarda haliyle müzik de yapılamıyor. Temmuz itibariyle 12 olacak olması hiç yoktan iyi bir şey. Gönül isterdi ki bununla ilgili de bir kısıtlama olmasın. Farkediyoruz ki bu pandemi sürecinde en büyük sıkıntıyı çekenler müzisyenler sahne çalışanları. Bizi üzen müziğin 12 ile sınırlı kalmasının nedenini Sayın Cumhurbaşkanımızın, pandemiden dolayı değil de 'insanları kimsenin rahatsız etmeye hakkı yok' diyerek açıklaması. Ben müziğin insanları rahatsız ettiğini düşünmüyorum. Müzisyen rahatsızlık vermez, sanatını icra eder. Müzik insanların ruhlarına iyi gelen bir şeydir. Bunu gürültü ve rahatsızlık olarak nitelendirilmesine üzüldüm. Neticede burada mekanlarda işletmelerde gerçekleşecek bir şeyden bahsediyoruz. Kimse apartman dairesinde gecenin bir saatinde müzik yapmıyor ki buna insanları rahatsız etmek diyelim. Kaldı ki rahatsız olan kişiler zaten bu mekanlara gitmedikleri için ben bu açıklamayı üzüntüyle karşıladım" dedi.

Öte yandan Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay,  1 Temmuz’dan itibaren uygulanacak normalleşme kurallarında saat 24.00’dan sonra getirilen müzik yasağının turizmi olumsuz etkileyeceğini söyledi.

Başkan Oktay, "İki senedir sıkıntıda olan bir sektörden bahsediyoruz. Geçen sene Marmaris’te barlar sokağının kapalı olması bile olumsuz etki oluşturdu. Bu yıl daha sezon tam olarak açılmamışken bu tarz kararlar turistlerin algısını ve kararını da değiştirecektir. Bu kararın tekrar gözden geçirilmesi gerekir” dedi.

SANATÇILAR TEPKİLİ

Cumhurbaşkanı açıklamasında, "Müzikle ilgili sınırlamayı 24.00'e çekiyoruz" dedi. Erdoğan ayrıca, "Gece kimsenin kimseyi rahatsız etme hakkı yoktur, kusura bakmasınlar" ifadesini de sözlerine ekledi. Kabine toplantısında alınan karar, sosyal medyada tepkilere neden oldu.

Sanatçılar sosyal medya hesabı üzerinden "kusurabakıyoruz" etiketi altında duruma tepki gösterdi.

Armağan Çağlayan, "Müzik yasağı keyfi yani? Hayatını müzikle kazananlar taş mu yesin? Gece 24.00’den sonra müzik yasağı olan ülkeye turist olsam gitmem mesela"

Cem Adrian: "Yıllardır verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı hepinizden özür dileriz"

Aylin Aslım, "Müzik rahatsızlık vermez, rahatsız ruhlara şifa olur. Müzisyen rahatsız etmez, sanatını icra eder."

Betül Demir, "Sanatçısı,Orkestrası,Menajeri,Sesçisi,Işıkçısı konserlerde görev alan bir dolu emekçi  #kusurabakıyoruz"

Bu haber toplam 449 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.