MÜZİSYENLERDEN BÜYÜKŞEHİRE ÇAĞRI:  "HATIRLANMAK İSTİYORUZ"

MÜZİSYENLERDEN BÜYÜKŞEHİRE ÇAĞRI:   "HATIRLANMAK İSTİYORUZ"
***Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, haziran ayı için 'kademeli normalleşme' takvimini açıkladı. Uzun süredir konser ve sanat etkinliklerinin de yapılamaması sebebiyle müzisyenler tepki gösterdi.*** Muğla Roman Kültür ve Sahne...

***Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, haziran ayı için 'kademeli normalleşme' takvimini açıkladı. Uzun süredir konser ve sanat etkinliklerinin de yapılamaması sebebiyle müzisyenler tepki gösterdi.

*** Muğla Roman Kültür ve Sahne Emekçileri Dayanışma Derneği Başkanı Gökhan Gedik, "Yöneticiler tarafından hatırlanmak istiyoruz" dedi.

Sinem Korkmaz

Müzisyenlerin yaklaşık 15 aydır yaşadıkları mağduriyette bir çıkış yolu olarak gördükleri normalleşme takviminde kendileri ile ilgili bir gelişme olmaması umutları tüketmeye başladı. Herhangi bir gelirleri olmadan yaşamaya çalışan müzik emekçileri, yöneticiler tarafından hatırlanmak istediklerini söyledi.

“15 AYDIR ÇALIŞAMIYORUZ”

Devletin müzisyenlere sağladığı hibe desteğinden yararlanamadıklarını söyleyen Muğla Roman Kültür ve Sahne Emekçileri Dayanışma Derneği Başkanı Gökhan Gedik, “Son düzenlenen normalleşme adımında müzisyenlerle ilgili bir şeyler olacağını düşünüyorduk. İşlerle alaka bir açılma bekliyorduk. Maalesef olmadı. Sosyal medya da müzisyenler tepki gösterdi ama şu anlık konuşulan durumun Temmuz ayına sarkabileceği.  İnsanlar 15 aydır çalışamıyor. Müzisyenler hayatlarını bir şekilde birbirine destek olarak, borçla, enstrümanlarını satarak geçinmeye çalışıyorlar. Şimdi de mekanlarda çalmak istiyorlar fakat müzik yapılamıyor. Bir spor salonda insanlar spor yaparken açık bir alanda müzik yapılamıyor olmasını mantığımız almıyor. Bir açılma bekliyorduk olmadı. 1 ay daha sabretmemiz gerekiyor şu anlık. Devlet hibe desteği vereceğini söyledi fakat müzisyenler bu hibeden yararlanamadı çünkü belki de yüzde 98’i vergi mükellefi değil. Doğal olarak hibeden yararlanılamayınca bu projeyi ‘müzik susmasın’ projesiyle birleştirdiler. Ondan da çok az sayıda müzisyen yararlanabiliyor. Teknik sorunlardan dolayı faydalanamayan birçok müzisyen var. Bununla ilgili de bir düzenleme bekliyoruz devletimizden” dedi.

“EKONOMİK SIKINTILAR İNSAN HAYATINA MAL OLMAYA BAŞLADI”

Türkiye genelinde bir çok müzisyenin ekonomik sıkıntılar dolayısıyla intihar ettiğini belirten Gedik, “Sosyal medyadan gördüğümüz kadarıyla önümüzde çok güzel bir Mansur Yavaş örneği var. Müzisyenlerine pandeminin başından beri belirli bir ücret maaş bağladı. Diğer yardımlarının dışında. Çok büyük bir yardım değil ama en azından bir ilaç. İnsanlar böyle zamanlarda düşünüldüğünü hissetmek ister. Ankara’da böyle bir proje var ve hala devam ediyor. Yine Ankara’da belli başlı yerlerde konser veriyor müzisyenler. İstanbul’da da Ekrem İmamoğlu’nun benzer bir projesi var. Biz Muğla’da da böyle bir proje olsun istiyoruz. Muğla’da müzisyen sayısı aslında çok fazla ve Muğlalı da müziği seviyor. Büyükşehir Belediyesine bir randevu talebimiz oldu fakat pandemiden dolayı gerçekleştiremedik. Sabırsızlıkla görüşmek istiyorum. Bu tarz proje taleplerimiz bizim de olacak. Büyükşehir Belediyesinin müzisyenlere sahip çıkmasını istiyoruz. Herhangi bir proje yok bizimle ilgili. İstiyoruz ki Osman Gürün başkanımız bize destek olsun, bizim yanımızda olsun. Başkanımızdan bir destek bekliyoruz bizde artık. Çünkü sıkıntımız gerçekten çok büyük. Aile arası sıkıntılar başlamaya başladı. Ekonomik sıkıntılar insan hayatına mal olmaya başladı. Türkiye genelinde birçok müzisyen arkadaşımız intihar etti” şeklinde konuştu.

“BÜYÜKŞEHİR BELEDiYESİ BİZİ UNUTMASIN İSTİYORUZ”

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin pandemi döneminde müzisyenleri unuttuğunu vurgulayan Gökhan Gedik, “Neden eğlence sektörü ile ilgili bir düzenleme yok bunu anlayamıyorum. En azından bir açıklama yapılması gerekiyor. Bir restoran açıkken bir bar neden açık değil? Düzenlemede çok büyük yanlışlıklar görüyorum. Umudumuz Temmuz ayı. Kısacası biz hatırlanmak istiyoruz artık. Büyükşehir belediyesi bizi unutmasın istiyoruz. Proje yapmak istiyoruz.  Neden bizim en kötü günümüzde devlet büyükleri bizim yanımızda değil? Özellikle büyükşehir belediyesinin diğer başkanların müzisyenlerine destek olduğu gibi Muğla’da ki müzisyenlere destek olmasını istiyoruz” dedi.

Bu haber toplam 360 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.