Namnam Çayında çalışmalar sürüyor

Namnam Çayında çalışmalar sürüyor
Muğla’nın Ula ilçesinde bulunan Namnam Çayı üzerinde tersip bendi yapım çalışmaları aralıksız devam ediyor. İş kapsamında yüzde 55 fiziki gerçekleşme sağlandı.Tarım ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel...

Muğla’nın Ula ilçesinde bulunan Namnam Çayı üzerinde tersip bendi yapım çalışmaları aralıksız devam ediyor. İş kapsamında yüzde 55 fiziki gerçekleşme sağlandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Kaya Yıldız, Tersip bendi çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte Balcılar, Oyru, Kıyra ve Karabörtlen Mahalleri ile 6 Bin 170 dekar tarım arazisi taşkınlardan korunarak vatandaşların can ve mal güvenliğinin temin edileceğini ifade etti.

Tarım ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Muğla’ya yaptığı yatırımlarla devasa projeleri hayata geçiriyor.

Genel Müdür Yıldız, projenin taşkınlarla mücadele kapsamında büyük önem arz ettiğini belirterek, “Tersip bendi çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte Balcılar, Oyru, Kıyra ve Karabörtlen Mahalleri ile 6 Bin 170 dekar tarım arazisi taşkınlardan korunarak vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği temin edilmiş olacaktır. Muğla’nın Ula ilçesinde bulunan Namnam Çayı üzerinde tersip bendi yapım çalışmaları aralıksız devam etmektedir. Namnam Çayının yan kolu olan Turgut Deresi üzerindeki tersip bendinin gövde ve düşü havuzu imalatları ile Namnam Çayı üzerindeki bir adet tersip bendinin gövde ve düşü havuzu imalatları tamamlanmış olup ikinci tersip bendinin gövde ve düşü havuzu imalatları devam etmektedir. İş kapsamında yüzde 55 fiziki gerçekleşme sağlanmıştır” dedi.

Bu haber toplam 852 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.