Güzide Kasim

Güzide Kasim

 Neden? Neden? Neden?

 Neden? Neden? Neden?

Siyasette trafik çok karışık. Labirentte kayboldular çıkamıyorlar. Kim kiminle, neden nerede görüşüyor? Haberleri izlerken başım dönüyor. Türk milletinin aklıyla dalga mı geçiyorlar?

Aklımda deli sorular. Vaatlerin sonu gelmiyor. Herkes bol keseden atıyor.  Kavgaların sonu gelmiyor. Kim kimi kötülüyor aklım almıyor. Sizler yeni mi geldiniz? Yeni mi siyasete atılıyorsunuz? Sizler bu ülkeye yeni mi geldiniz? Şimdiye kadar ülkedeki aksilikleri ters giden şeyleri neden görmediniz? Ya da görmek istemediniz? Hepiniz bu kadar şikâyetçiydiniz halkın sorunlarını bu kadar iyi biliyordunuz. Neden şimdiye kadar beklediniz? Neden 24 Haziran bekleniyor? Sizi tutan neydi?

Madem ittifak için bu kadar hevesliydiniz? Madem düzenden  şikayetçiydiniz. Şimdiye kadar neden konuşmadınız? Neden birleşmediniz? Sizler yok muydunuz mecliste?

Hepiniz aynı görüşteydiniz, hepiniz birdiniz neden 24 Haziranı beklediniz?

***             ***             ***

Bu yapılacak seçim mi? Baskın mı?

Bir ülke seçime gidiyorsa;   Ülke de bir şeyler ters gidiyordur? Ya da halk  yönetimden  şikâyetçidir .

Ülkede her şey iyiyse ya da mevcut yönetimden memnunsak neden seçim oluyor?

Devlet büyüklerimiz 24 Haziran için dilek ve temennilerde bulunuyorlar. “daha bağımsız yargı için” dediler. Nasıl büyük bir gaftır. Yargı tabi bağımsız olmalı. Yargı,  adalet seçim sloganı vaadi olamaz, olmamalı.

Evet bir ülkede çok fazla adaletten bahsediliyorsa o ülkede zulüm vardır. Gerçi bunu ben değil devlet büyüklerimiz de söylediler.  Evet çok doğru sokakta kimi sorsak,  bugün bir araştırma yapsak hemen herkes yargıya ya da adalete bir güvensizlik var.

-Ekonomi; şu an vatandaş gerçek bir ekonomik kriz yaşıyor. Şirketler çalışan maaşlarını ödeyemeyecek durumda. Devlete olan borçları hat safhada. Fabrikalar ya kapatılıyor ya da satılıyor.

-Sağlıkta, sağlık sektöründeki eksiklikler, sıkıntılar devam ediyor.

-Eğitim en önemlisi eğitim; yap-boz tahtasına dönen eğitim politikası. Öğretmenleri değersizleştirme, bezdirme…

Bir ülkenin Eğitimi ve Ekonomisi  bozuk yada tutarsızlık varsa o ülkede her şey ters gider. Geleceğin umudu, bugünün gençleri yarınlarından endişe duyuyorsa ve biz onlara bunu hissediyorsak yüzlerine utanmadan bakabilir miyiz?

Bize emanet edilen değerlere, ülkeye ihanet bize yakışmaz.

-Bugün korkmadan kendimizi ifade edebiliyor muyuz? Basın özgür mü gerçekten?

***             ***             ***

Lütfen artık çıkar ilişkilerini bırakalım. Ülkemizin durumunu görelim. Seçilebilmek için boş vaatleri bırakalım. Atatürk ilke ve inkılaplarını  tekrar tekrar okuyalım.   Kendi hırslarımız uğruna unuttuklarımızı hatırlayalım. Ve hiçbir şey  için geç değil. Biz Türk  Milletiyiz. Bu ülke nelerin üstesinden geldi? Ne savaşlardan çıktı? Ve bu topraklar nasıl kazanıldı? Unutmayalım, unutturmayalım.

Bu yazı toplam 1155 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Güzide Kasim Arşivi
SON YAZILAR