Nerde O Gençlik Merkezleri

Nerde O Gençlik Merkezleri
Gençlik ve Spor Bakanlığımız Türkiye genelinde taşra teşkilatları hususunda büyük emek ve nakit harcayarak Gençlik Merkezleri açtı ve açmaya devam...

Gençlik ve Spor Bakanlığımız Türkiye genelinde taşra teşkilatları hususunda büyük emek ve nakit harcayarak Gençlik Merkezleri açtı ve açmaya devam etmekte. Peki, ilimizdeki çalışmalar ne aşamada, gençlerimizin kolaylıkla ulaşabileceği gençlik merkezleri var mı? Hali hazırdaki gençlik merkezleri gençlerimizin ihtiyaçlarına ne kadar cevap verebiliyor ve pandemi süresince ne gibi hizmetler vermekte? Birçok soru geliyor aklımıza ardı ardına.

Muğla Gençlik Merkezlerini bir dönem gıpta ile izliyor ve yaptıkları çalışmalardan dolayı gururlanıyorduk. Ulusal ve uluslararası platformda Muğla’mızı en şekilde temsil ettiklerine şahit olduk. Ne var ki iki yıla yakın bir süredir Muğla Gençlik Merkezlerimiz adeta yok gibi. Herhangi bir çalışma yok sanırız veya çalışmalarında engeller ile mi karşılaşıyorlar yerel düzeyde (!) anlamadık.

Geçtiğimiz yıllarda bizlerin katıldığı birkaç etkinliklerini hatırladık gençlik merkezlerimizin; Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü, 57. Alay Vefa Yürüyüşü, farklı illerin katılımıyla çevre etkinlikleri, huzurevi ziyaretleri, köy okulları ziyaretleri, Şehit ve Gazi Aileleri ziyaretleri, ağaç dikme etkinlikleri, ÖSYM’nin yaptığı sınavlar sonrası kalem, silgi toplanması ve ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırılması, Uluslararası Öğrenci değişimleri, robotik kodlama eğitimleri, dil eğitimleri ve engelli bireylerle yaptıkları birçok çalışma vardı. Ne oldu da sus pus bekliyor Gençlik Merkezlerimiz? Bizlerin bildiği şuan yapımı devam eden birkaç gençlik merkezimizin yanı sıra, üç tane aktif gençlik merkezine sahip ilimiz; Uluslararası Gençlik Merkezi, Milas Gençlik Merkezi ve Kötekli Gençlik Merkezi. Bunlar içerisinde en dikkat çekici olan KÖTEKLİ GENÇLİK MERKEZİ olmalı, bildiğiniz- bildiğimiz KÖTEKLİ’de bir gençlik merkezi. Peki, hepimizin kanayan yarası iken Kötekli, burada bulunan devletimizin resmi kurumunu harekete geçirmek için ne yapılmalı. Daha büyük ve geniş bir yerde olması gereken Kötekli Gençlik Merkezi bildiğimiz kadarı ile kiralık. Peki, her fırsatta gençlerimizi önemsediğimizi ve değerli olduklarını dile getirmemize rağmen; sosyo-kültürel açıdan, sanatsal faaliyetler, sportif faaliyetler, boş zamanlarını değerlendirebilecekleri bir gençlik merkezi neden yok.

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü acaba Kötekli için ne düşünüyor merak etmiyor değiliz? Gençlik merkezleri neden bir anda durgunlaştı acaba? Milyonluk yatırımlar kaderine mi terk edilecek? Bekleyip göreceğiz. Konya’da okuyan bir genç olarak Konya Gençlik Merkezleri İle Muğla Gençlik Merkezlerini karşılaştırmak istemiyorum. Memleketim her şeyin en iyisine ve en güzeline layık.

Pandemi nedeniyle bir takım etkinlikler iptal edilmiş olabilir ama Gençlik merkezleri arka plana itilmeden, daha güçlü bir şekilde etkinliklerine devam etmelidir. Maske- mesafe ve hijyen kurallarına uyularak eminim ki eski günlerindeki gibi bir çok faaliyeti başaracaktır Muğla Gençlik Merkezlerimiz.

Sağlıkla kalın, mesafenize dikkat edin.

Bu haber toplam 1227 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.