Normalleşme öncesi işletmeler heyecanlı

Normalleşme öncesi işletmeler heyecanlı
Menteşe’de yeme-içme sektöründe faaliyet gösteren işletme sahiplerinin bir araya gelerek kurduğu Hizmet İşletmeleri Platformu üyeleri, normalleşme süreci öncesi Muğla Ticaret ve Sanayi Odası yönetimine normalleşme noktasında...

Menteşe’de yeme-içme sektöründe faaliyet gösteren işletme sahiplerinin bir araya gelerek kurduğu Hizmet İşletmeleri Platformu üyeleri, normalleşme süreci öncesi Muğla Ticaret ve Sanayi Odası yönetimine normalleşme noktasında düşüncelerini dile getirdi.

BERİTAN YÜCEL

Dünya genelinde yayılan ve tüm sektörleri etkisi altına alan Coronavirüs (Covid-19) en büyük etkisini de yeme-içme sektöründe faaliyet gösteren işletmelerde gösterdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 1 Mart itibariyle normalleşme sürecinin başlayacağını açıklamıştı.

Normalleşme sürecinde üzerlerine düşecek tüm sorumlulukları yerine getireceklerini belirten Hizmet İşletmeleri Platform Başkanı Tahir Ünsal, “Menteşe’de üniversite kapalı. İlçe merkezinde nüfus sayısında artış da yok. Vaka sayılarında düşüş var. 1 Mart itibariyle belli kriterlerle açılmak istiyoruz. Biz kendimize güveniyoruz. Ruhsat farklılığından dolayı mağdur olan işletmelerimiz var. Onlarında sesine kulak verilmesi gerekiyor. İşletmelerin platformu olarak cumhurbaşkanımızın şubat ayı 2. Haftası bakanlar kurulu toplantı sonrası yerinde kararla ilgili bilgilendirmesinden sonra yeme içme sektöründe Menteşe işletmeleri olarak belirlenen tüm kurallara harfiyen uymak kaydıyla açılmayı bekliyoruz. Pandemi oranının düşmesi noktasında da bizim alacağımız kendi çabalarımızla halkı bilinçlendireceğiz. İşletmelerimizin açılmasını istiyoruz, dayanacak gücümüz kalmadı. ” diye konuştu.

İşletme sahipler, “Kendi içimizde otokontrolü sağlayacağız. İşletme sahipleri olarak halkımızı bu konu hakkında itici güç olacağız. Vatandaşlar ne kadar yasaklar uyarsa bu sayılar düşecek biz normalleşme sürecinde hızla devam edeceğiz” dedi.

Bu haber toplam 738 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.