Nüfusta 3’ü Bir Yerde Dönemi

Nüfusta 3’ü Bir Yerde Dönemi
Menteşe İlçe Nüfus Müdürlüğü’nde MERNİS projesi kapsamında artık vatandaşlar tek bir yerden TC Kimlik Kartı, Pasaport ve Sürücü belgesi yenileme...

Menteşe İlçe Nüfus Müdürlüğü’nde MERNİS projesi kapsamında artık vatandaşlar tek bir yerden TC Kimlik Kartı, Pasaport ve Sürücü belgesi yenileme işlemi için müracaatta bulunabilecek.

Menteşe İlçe Nüfus Müdürü Ali Fuat Yılmaz, MERNİS Projesi kapsamında uygulamaya konulan 3’ ü bir yerde uygulaması ile artık vatandaşların tek bir yerden TC Kimlik Kartı, Pasaport ve Sürücü belgesi yenileme işlemi için müracaatta bulanabileceklerini söyledi.

Vatandaşların aynı anda hem TCK Kimlik kartını, hem Pasaportunu hem de sürücü belgesini tek bir randevu alarak herhangi bir nüfus müdürlüğünden değiştirebileceğini ve bu vesile ile zaman kaybı yaşamayacaklarını söyleyen Yılmaz; “Üç işlem için son altı ay içerisinde çekilmiş bir adet Biyometrik fotoğraf, bankalara, vergi dairesine veya PTT şubelerine yatıracakları değerli kağıt ücretleri, pasaport için harç ücretleri ve kendilerini ispat edecekleri resimli ve damgalı bir kimlik ile ilçe nüfus müdürlükleri ile İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüklerine baş vurarak işlemlerini kısa zamanda sonuçlandıracaklardır” dedi.

Engelli vatandaşların başvurularını da GKT (Gezici Kayıt Terminalli) ile alınmaya başlandığını söyleyen Yılmaz;  “Nüfus müdürlüğüne gelemeyecek kadar engelli ya da hasta olan vatandaşlarımız durumlarını bir raporla belgelendirerek Menteşe Kaymakamlığına dilekçe ile başvuru yapması gerekiyor. Başvuru sahiplerinin Biyometrik fotoğraflarının ve değerli kağıt ücretlerinin yatırılarak hazır olması halinde GKT ile engelli veya hasta vatandaşlarımızın başvuru işlemleri ikamet adreslerinde karşılanmaktadır” dedi.

Sosyal medyada çıkan bazı asılsız haberlerin vatandaşları olumsuz etkilediğini de belirten Menteşe İlçe Nüfus Müdürü Ali Fuat Yılmaz; “Vatandaşlarımızdan sosyal medyada çıkan asılsız haberlere riayet etmemelerini istiyoruz. Yeni kimlik kartlarının değişim işlemi 2023 yılı sonuna kadar (Süre uzatılabilir), sürücü belgeleri yenileme süresi 2022 yılı sonuna kadar uzatılmıştır. Menteşe ilçe Nüfus Müdürlüğü olarak vatandaşlarımızdan sadece mevcut kimlik kartlarının ve sürücü belgelerinin değişim işlemlerini son günlere bırakmamalarını istiyoruz. T.C. Kimlik kartı, sürücü belgesi ve pasaport başvurusunda bulunacakların Alo 199 telefon hattından veya

Menteşe Nüfus Müdürlüğü, yeni hizmete giren Menteşe Kaymakamlığı 1.Katta ki yeni yerinde vatandaşlara hizmet veriyor.

Bu haber toplam 3134 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.