O gece polis değil asker olsa fark etmezdi

O gece polis değil asker olsa fark etmezdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik suikast davasında esasa ilişkin savunmaya yapan MAK timinde görevli eski Astsubay Ömer Faruk Göçmen “ o gece kendimizi...

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik suikast davasında esasa ilişkin savunmaya yapan MAK timinde görevli eski Astsubay Ömer Faruk Göçmen “ o gece kendimizi savunduk.  Otelden çıkan siviller Cumhurbaşkanın korumalarını olduklarını söylediler.  Otelden çıkanların polis olduğunu görünce şaşırdım. Ama yapacak bir şey yoktu.  O çıkanlar polis değil asker olsa da aynı şeyi yapardık fark etmezdi” dedi.

Muğla 2’inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen suikast davasında darbeci askerler esasa ilişkin savunmalarını veriyor. MAK timinde görevli eski Astsubay Ömer Faruk Göçmen savunmasında “ gece saat 03.20 civarlarında otelin yanında ki arsaya indik.  Sivil vatandaşlar gelince havaya ateş açtık.  O zaman görevdeydik.  Vatan haini değildik.  Otel bölgesinde çatışma çıktı. Biz kendimizi savunduk.  Sonra otelden siviller çıktı. Biz polisiz dediler. Cumhurbaşkanının korumalarıyız dediler. Polis olduklarını öğrenince şaşırdım.  Ancak onlara güvenemezdik. Amacımız etkisiz hale getirmekti. Polislerin malzemelerini bir torbaya koyduk. Amacımız etkisiz hale getirmekti.  O çıkanlar polis değil asker olsa da aynı şeyi yapardık fark etmezdi” dedi.

Göçmen “ otel bölgesinden çıktık. 18 kişi ormanlık alandaydık. Bir süre sonra su kuyusu bulduk. 7-8 gün birlikte olduk. Sonra komutanımız Taner Binbaşı rahatsızlandı. Özel Kuvvetlerde bulunanlar biz Ankara’ya gidiyoruz diye bizden ayrıldı. Ardından silahları bıraktık. Niyetimiz daha sonra dönüp silahları almaktı. Biz menfezin içinde yakalandık” dedi.

MUSTAFA İNCİ

Bu haber toplam 719 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.