O TERÖRİST TÜRKİYE’YE 5 DEFA GELMİŞ

O TERÖRİST TÜRKİYE’YE 5 DEFA GELMİŞ
Muğla bölgesinde kanlı terör eylemleri yapmak için Lazkiye’den Santo isimli tekne ile gelen PKK’lı teröristlerden 6’sı etkisiz hale getirilmiş 15 terörist yakalanmıştı. Muğla 2’inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada...

Muğla bölgesinde kanlı terör eylemleri yapmak için Lazkiye’den Santo isimli tekne ile gelen PKK’lı teröristlerden 6’sı etkisiz hale getirilmiş 15 terörist yakalanmıştı. Muğla 2’inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada mahkeme 4 kişinin tahliyesine karar verirken 11 kişinin tutukluluk halinin devamına karar verdi. Afrin’den Lazkiye oradan Türkiye’ye gelen örgüt içerisinde sözde general olarak bilinen Fuat kod atlı Muhammed Reşşo etkin pişmanlıktan faydalanmak isterken 2 terörist susma haklarını kullandı. Reşşo “ Türkiye’ye tekne ile 5 defa geldik. İkisinde timleri karaya bıraktık” dedi.

Hedeflerinde resmi kurumlar vardı

PKK/KCK terör örgütü Ege Bölgesinde değişik illerde kanlı terör eylemleri yapması için Suriye’nin Lazkiye kentinden teröristleri gemi ile Muğla’nın Seydikemer ilçesine göndermişti. Teröristler başta Muğla Valiliği, kaymakamlıklar, emniyet müdürlükleri, adliye binaları,jandarma komutanlıkları ve Ak Parti binalarına saldıracaktı. Emniyet güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada 6 terörist etkisiz hale getirilmiş 15 terörist gözaltına alınmıştı.

Muğla 2’inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada terör örgütünün sözde Muğla yapılanmasının başındaki isim olarak gösterilen ‘Fuat’ kod adlı Suriye uyruklu Muhammed Reşşo, terör örgütü üyelerinin Türkiye'ye aktarımını yapmak için deniz yoluyla 5 kez geldiğini söyledi. Reşşo, “Bir defa ‘Şam’ 4 defa da ‘Santo’ isimli gemiyle Muğla kıyılarına insan getirdik. Bu 5 seferin 3’ünde getirdiğimiz kişileri sahil güvenliği gördüğümüz için kıyıya indiremeden geri götürdük. 2’sinde ise kıyıya bıraktık. Örgüt mensuplarını bıraktıktan sonra Ahmet ile birlikte kayığa binerek tekneye geri döndük. Yaklaşık 5 dakika sonra da devriye gemisi yanımıza geldi ve yakalandık” dedi.

Reşşo, etkin pişmanlıktan yararlanmak istedi

Birçok sanık polisteki ifadelerini özgür iradesi ile verdiğini ve ifadelerinin geçerli olduğunu söylerken iddianamede kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmeyen Reşşo, El Muheberat, ABD ve Rus istihbaratlarına çalışmadığını, onlardan kaçmak için sahte pasaport ve kimlik kullandığını ileri sürdü. Muhammed Reşşo, etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istediğini belirterek tahliyesini talep etti.

Bindiğimiz kayık battı

Savunmasını yapmak için söz verilen Serbest Şenlik ise terör örgütüne 2013 yılında katıldığını, Lazkiye’den gemi ile Türkiye’ye geldiğini, sahile çıkmak için bindikleri kayığın batması üzerine yanındakilerin de dağıldığını belirterek, “Yanımızdaki çantalarda tabanca, kısa namlulu otomatik silahlar, el bombaları vardı. Ancak hepsi kayıkla birlikte battı. Benimle birlikte 4 kişi sahile çıktı. Bir süre saklandık. Sonra çatışma çıktı. Ben çatışmadan önce kaçtım” dedi.

4 kişi tahliye edildi

Kaçtıktan sonra babası ile iletişime geçtiğini anlatan Şenlik, “Amacım memleketimde teslim olmaktı. Çatışmada diğer arkadaşlarımın öldüğünü tahmin ediyordum. Korktuğum için ailemin yanına gidip onlarla görüştükten sonra teslim olmak istedim. Çok pişman oldum. Etkin pişmanlık yasasından haberim yoktu. Hata yapmıştım, hatanın neresinden dönersem kardır dendiği için bildiğim her şeyi polise anlattım” dedi. Mahkeme tutuklu sanıklardan Adem ve Mustafa Yiğirer ile Bahtiyar Şenlik ve İsmail Bozdağ’ın tahliyesine karar verirken 11 sanığının tutukluluk halinin devamına karar verdi.

MUSTAFA İNCİ

Bu haber toplam 766 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.