Oda başkanlarından ziyaret

Oda başkanlarından ziyaret
Muğla genelindeki ilçelerin Ziraat Odası Başkanları Vali Amir çiçek’i ziyaret etti. Menteşe Ziraat Odası Başkanı Mehmet Baştuğ önderliğinde gerçekleşen...

Muğla genelindeki ilçelerin Ziraat Odası Başkanları Vali Amir çiçek’i ziyaret etti. Menteşe Ziraat Odası Başkanı Mehmet Baştuğ önderliğinde gerçekleşen ziyarette,

Oda başkanları Muğla ziraatı hakkında bilgi verdi.

Muğla’daki Ziraat Odası Başkanlarından bilgi alan Vali Çiçek, “İlerleyen günlerde odalarımızı ziyaret edeceğim. Muğla, turizm ili ama aynı zamanda da tarım şehri. Göreve başladıktan sonra yaptığım ziyaretlerde bir taraftan denize bakarken, diğer yandan toprağa baktım. Toprakta neler olabilir? Altyapısı nedir? Çiftçimiz geçimini nasıl sağlar? Ürünlerini sanayiye ve ihracata yöneltmiş midir, unları inceledim. Çiftçimizin bu konularda bilinçli olduğunu gördüm. Ama bu yeterli midir tabii ki de değil. Elbette ki sorunlarımızda vardır. Fakat bu sorunların üstesinden birlikte gelmemiz lazım. İlgili kuruluşlarımızla birlikte çiftçimizin en kaliteli ürünleri elde etmesi için büyük projelerin uygulanmasında yarar var. Muğla’mızın orman ve sahil dışında kalan arazisinde boş yer kalmayacak şekilde meyveciliğin yanında sebzeciliğinde en güzel şekilde uygulanması için çalışacağız. Toprak altı tarım ürünlerinin yetiştirilmesi için de arazi uygun. Her şeyin en iyi şekilde yapılması için hep birlikte çalışacağız. Bu konuda odalarımızla birlikte çalışmalıyız” diye konuştu.

Bayramın üçüncü günü Fethiye ve Seydikemer’i ziyaret ettiğini hatırlatan Vali Çiçek: “Fethiye ve Seydikemer ilçelerimizin dağlarının eteklerindeki mahallelerde üzümün, elmanın, susamın, domatesin yetiştirilmesi demek daha çok şeyin yapılacağının göstergesi. Sadece narenciye bahçeleri ile yetinmeyeceğiz. Tarım güzel yapılıyor ama daha iyi nasıl yapılır bunun için çalışacağız. Toprağı en iyi şekilde nasıl kullanırız, modern tarımı daha fazla nasıl yaygınlaştırırız, ihracata yönelik ürün üreterek gelirimizi daha fazla nasıl artırırız bunun çabası içerisinde olacağız. Görevimiz, vatandaşımızı tarım yönünden daha da güçlendirmek. Ziraatın yanında hayvancılığı da aynı şekilde geliştireceğiz. Hayvancılık potansiyelimiz var. Oda başkanlarının benimle birlikte olacağını düşünüyorum. Muğla’mızda çok güzel potansiyel görüyorum. Devlet, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları bir araya gelirse başarı kaçınılmazdır” dedi.

Muğla’nın daha iyi bir konuma gelmesi için birlikte çalışılması gerektiğini vurgulayan Vali Çiçek, “Tarımı tek başına düşünemeyiz. Tarımın turizmle de bağlantısı var. Ziraatın potansiyelini ve verimi artırmak için sizin projeleriniz olacak, biz de paydaş olacağız. Muğla’yı hep birlikte yöneteceğiz. Muğla’da göreve başlarken tarımın turizm kadar önemli olduğunu bilerek geldim. Elbette herkesin sorunu olacak ama çözmek için ortak akılla hareket edeceğiz. Yükü hep birlikte taşıyacağız” dedi.

Vali Çiçek’e yeni görevinin hayırlı olmasını dileyen oda başkanları, Muğla’da tarım sektörünün turizm sektörünün gölgesinde kaldığını, turizm şehri olarak görüldüğü için Muğlalı çiftçilerin tarımsal ve kırsal kalkınma desteği alamadığını, diğer yandan yaban domuzu ile mücadele etme konusunda sorun yaşadıklarını bu konuda çözüm üretilmesi için Vali Çiçek’ten destek beklediklerini belirttiler.

Bu haber toplam 669 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.