Güzide Kasim

Güzide Kasim

Oda Hastane Bu da Hastane…

Oda Hastane Bu da Hastane…

Yine mi diyeceksiniz. Evet yine! Değişene kadar yine, değer verilene kadar yine!..

Geçen hafta sonuna doğru yine bir sitem, yine bir iddia…

Bir ortopedi hastası 70 yaşlarında erkek hasta, ameliyat olmak üzere ameliyathaneye alınıyor. Ama iddialar doğruysa sedye yetersizliği yüzünden tabureden düşürülüyor ve hastanın düşme sonucu beli kırılıyor.

Ve aklımda binlerce soru;  hasta yakınlarına ne söylendi? “Kusura bakmayın yanlışlıkla düşürdük belini mi kırdık”  dendi. Yoksa “ zaten belinde sorun mu varmış “ dendi.

Nasıl olur? Diye düşünmeden edemiyorum. Hasta  hastaneye, doktorlara, hastane personeline canını emanet edemeyecek mi? Nereye gidiyoruz? Bu iddialar doğru olabilir mi? Yetkililer, yönetim nerede?

***                   ***                   ***

Böyle düşünürken acaba dedim. T.C. Sağlık Bakanlığı  Ağız ve Diş Sağlığı merkezide mi aynı? Gerçi şimdiye kadar ortaya bir iddia atıldığını ya da ihbar geldiğini duymadım ama yine de bir gidip dolaşayım dedim.

Açıldığından beri gitmek nasip olmamıştı. Kapıdan içeri girdim. O ne sessizlik ve düzen öyle; bir an yanlış yere kütüphaneye geldiğimi hissettim. Hastane dediğin kargaşa olur ses olur değil mi? Biz alışkın mıyız böyle sessizliğe?

Hemen sağıma soluma baktım ve solda ki yazıyı gördüm. T.C. Sağlık Bakanlığı Muğla Ağız ve Diş sağlığı Merkezi. Evet doğru yermiş dedim. O sırada kapıda ki görevliyle göz göze geldik. Gülümseyerek   hoş geldiniz dedi. Direk yürüyerek klinik tarafına geçtim. Bekleyen hastalardan tık ses yok. Düzenli bir şekilde randevu saatlerini göre içeri giriyorlar. Üst kata çıktım. Orada da klinikler ve hastane yönetimi, başhekimlik var. Yani idari bölüm kendini ayrıştırmamış. Başhekime ulaşmakta zor değil.

Dışarı çıktım şöyle bir etrafıma baktım iki hasta çıkıyor. Yanlarına yaklaşıp sordum.”nasıl hekiminizden memnun musunuz? Çok bekletiyorlar mı?” dedim. Ama olumsuz cevap alamadım. Gayet memnunlarmış.

Tabi böyle olunca bir eksik bulmalıyım değil mi? Ve buldum tabi…Müzik yoktu, klasik müzik…( gerçi duyduğuma göre ara ara Beethoven çalıyormuş ama) olsun ben duymadım…

Teşekkürler  Muğla Ağız ve Diş Sağlığı Başhekimim …

İnşallah hasta olarak gelmem ama gelirsem de inşallah bozulmamış olur . Ben de mutlu ayrılırım

***       ****      ***

Ne diyelim oda hastane, buda hastane ….

İkiside  yeni, ikiside Sağlık Bakanlığına bağlı…

Branşlar farklı ama ikisi de sağlık  ve ihmale gelmez…

Bu yazı toplam 4075 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Güzide Kasim Arşivi
SON YAZILAR