Odalar kredi ertelemesini değerlendirdi

Odalar kredi ertelemesini değerlendirdi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın müjde olarak verdiği esnaf kredilerinin 6 ay ertelenmesini Esnaf Odaları Birliği Başkanı Şükrü Ayyıldız ve Muğla Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Odası Başkanı Güven Akarken’in...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın müjde olarak verdiği esnaf kredilerinin 6 ay ertelenmesini Esnaf Odaları Birliği Başkanı Şükrü Ayyıldız ve Muğla Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Odası Başkanı Güven Akarken’in değerlendirmesine sunduk.

Esnaf Odaları Birliği Başkanı Şükrü Ayyıldız: “Esnafı bir nebze olsun rahatlatacak.”

Muğla Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Odası Başkanı Güven Akarken: “Bize asıl müjde işlerimizin tamamen açılması olur.”

Sinem Korkmaz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Halkbank tarafından esnaf ve sanatkarlara kullandırılan Hazine ve Maliye Bakanlığı faiz destekli kredilerin 1 Ocak 2021-30 Haziran 2021 arasındaki 6 aylık dönemde ödenmesi gereken taksitleri ertelendiği yönündeki gelişmeyi Esnaf Odaları Birliği Başkanı Şükrü Ayyıldız ve Muğla Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Odası Başkanı Güven Akarken gazetemize değerlendirdi.

“BİR NEBZE OLSUN ESNAFIMIZI RAHATLATACAKTIR”

İlerleyen süreçte esnafa daha fazla yardım yapılacağını söyleyen Muğla Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şükrü Ayyıldız, “Sigorta ve Bağkur’a borcu olanlar, sağlık hizmetinden yararlanamıyordu. Onu hallettik. Genel Başkanımız, yakın zamanda Cumhurbaşkanımızla görüştü. Görüşme öncesi esnaf ve sanatkarın sıkıntılarını genel başkanımıza iletmiştik. Muhakkak görüşmede konuşuldu. İnşallah esnafımıza daha fazla yardımlarda yapılacak. Şuan açıklanan haber de, esnafımızı bir nebze olsun rahatlatacaktır. Şu ana kadar devletimizin yapmış olduğu tüm maddi ve manevi yardımlar için Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ederiz. Genel Başkanımıza da sıkıntılarımızı aracı olup Cumhurbaşkanımıza ilettiği için teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

“HİÇ YOKTAN İYİDİR”

İş olmadıkça, ertelenen borçların ödenemeyeceğine vurgu yapan Muğla Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Odası Başkanı Güven Akarken, “Borçların ertelenmesi hiç yoktan iyidir. Borçların ertelenmesinden öte, bizim işletmelerimizin açılması gerekiyor. Baktığımızda ertelense bile borç yine bizim borcumuz fakat gelirimiz olmadıkça ertelenmesinin de bir anlamı kalmıyor. Tabi ki ertelenmesi esnaf için çok iyi oldu, orası ayrı en azından 6 ay kadar rahat bir nefes alarak en azından ödenecek borcunu düşünmeyecekler. Bize asıl müjde işlerimizin tamamen açılması olur. Yapılan hareket güzel ama yeterli değil. Borç erteleniyor fakat borç yine aynı borç birde üzerine faiz geliyor. İnşallah daha güzel haberler bekliyoruz. En azından büfelere, kahvelere de HES kodu zorunluluğu getirerek işletmeleri açsınlar” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 309 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.